Istoria uluitoare din spatele fotografiei ce a apărut în peste 1 miliard de calculatoare Windows


Cred că toată lumea ce deţine un calculator Windows, cunoaşte imaginea din acest articol: background-ul cu numele de „Bliss”, ce poate fi folosit de utilizatorii care şi-au instalat Windows. „Bliss” are culori foarte vii: un cer albastru, o iarba verde şi nişte nori albi. Dar ştiţi care este povestea acestui background?

În ianuarie 1998, fotograful lui National Geographic, Charles O’Rear, mergea pe autostrada 121, prin Sonoma, pentru a-și vedea iubita în San Francisco, așa cum făcuse de mai multe ori înainte. Dar de data aceasta priveliştea i-a atras atenția. Iarba era incredibil de verde, iar cerul albastru avea pe el mai mulţi nori albi pufoşi. Și-a oprit mașina și a fotografiat întreaga scenă cu o cameră foto analogică profesionistă (pe atunci, camerele digitale nu erau prea avansate).

O’Rear s-a folosit de filmul Velvia de la Fujifilm, un film utilizat adesea pentru fotografii ale naturii, ca urmare a tonurilor saturate ale imaginii. Imaginea a fost decărcată, scanată şi încărcată pe Corbis, un site de fotografii fondat de Bill Gates la sfârşitul anilor ’90 (când Internetul era în era sa de început).

În 2000, deci după 2 ani, fotograful a fost sunat de către cei din conducerea Microsoft, care l-au întrebat dacă pot să-i folosească fotografia pentru noul său sistem de operare. O’Rear a vândut toate drepturile de utilizare pentru o sumă confidenţială, dar probabil că suficient de mare. O’Rear a zburat în Seattle (sediul Microsoft) și a livrat fotografia personal. De la lansarea lui Windows XP în 2001, imaginea a apărut în peste un miliard de calculatoare din întreaga lume.

Acum, mai vin oameni care vin să fotografieze același loc, dar, vă daţi seama, că acel cadru nu va mai putea fi atins niciodată…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock