Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

China realizează o Inteligență Artificială „la scară cerebrală”, folosind cel mai recent supercomputer al său


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Un program de Inteligență Artificială care ar putea fi la fel de complex precum creierul uman ar fi fost creat de oamenii de știință din China. Inteligenţa Artificială, numită Bagualu, a folosit 174 de trilioane de parametri, egalând numărul de sinapse ale creierului uman. Acesta este un sistem de Inteligenţă Artificială de nivel următor.

Potrivit celor mai recente rapoarte, cele 174 de trilioane de parametri au fost executați de supercomputerul Sunway, modelul de Inteligență Artificială fiind dezvoltat la Centrul Național de Supercomputing din Jiangsu, o provincie de est a Chinei.

Oamenii de știință l-au descris ca un model de Inteligență Artificială „la scară cerebrală” care poate avea aplicații în dezvoltarea vehiculelor autonome, în viziunea computerizată și în multe alte științe.

Oficial, Sunway este clasat ca fiind al patrulea cel mai puternic supercomputer din lume, având 37 de milioane de nuclee CPU şi peste 9 petabytes de memorie. El a fost clasat pe primul loc între 2016 și 2018.

Ar trebui să fim îngrijorați?

În timp ce realizările Inteligenței Artificiale chinezești sunt, fără îndoială, impresionante, anunțul vine într-un moment în care oamenii au rămas uimiți de afirmațiile că Inteligența Artificială dezvoltată la Google ar fi devenit „conştientă şi sensibilă” (citiţi mai multe în articolul acesta: Un inginer Google susţine că Inteligenţa Artificială cu care el lucrează a devenit „conştientă şi sensibilă”! Un interviu uluitor…)

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): curiosmos.com


Lasă un comentariu