Prin anii 1940, în SUA se putea vorbi în maşină prin telefonie mobilă! Urmăriţi un videoclip incredibil…


Precum se ştie, cel mai vechi telefon mobil din lume care a fost vreodată comercializat publicului, a fost Motorola Dynatac 8000X, care mergea nu pe reţelele GSM de azi, ci pe reţelele analogice AMPS. Telefonul a fost lansat în 1984, cu un preţ de aproximativ 4.000 de dolari; cunoscut sub numele de „Căramida”, acest telefon era greoi și mare, cântărind mai mult de jumătate de kilogram. Dynatac 8000X avea un ecran cu leduri roşii, iar bateria telefonului ţinea doar 1 oră de convorbiri telefonice. Citiţi mai multe în acest articol: Motorola Dynatac 8000X sau Cărămida – primul telefon mobil din lume, cu o greutate de jumătate de kilogram.

Dar reţelele de telefonie sunt mult mai vechi. În anii 1940, cei care conduceau maşina prin SUA aveau parte de un fel de „reţea mobilă” primitivă, telefonul fiind în maşina aflată în mişcare (vă rog să vizionaţi videoclipul YouTube AICI). Creat în anii 1940 de către compania de telefonie Bell, sistemul purta denumirea de „ Mobile Telephone Service” (MTS).

Era nevoie de o maşină care să aibă transmiţător şi receptor, care erau ţinute în portbagaj împreună cu o baterie mare şi un generator. Pentru a comunica mai bine, era nevoie şi de o antenă flexibilă pusă pe acoperişul maşinii.

În acest sistem, nu se putea suna direct, ci trebuia să se treacă printr-o centrală telefonică, printr-un operator. Telefonul se afla instalat sub bordul maşinii într-o cutie specială şi era şi un beculeţ care îţi arată că ai fost sunat şi ai ratat apelul. Conversaţiile erau transmise printr-o combinaţie de semnale radio şi linii telefonice. Condiţia purtării unei convorbiri telefonice era aceea ca maşina să fie aproape de unele dintre staţiile de emisie şi recepţie de lângă şosea.

Greoaie tehnologie, dar iată că se putea şi atunci vorbi prin „telefonie mobilă”…

Sursa: videoclip YouTube

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO