Un informatician american ne învaţă cum să scăpăm de simularea de tip „Matrix” în care trăim

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Un informatician de la Universitatea din Louisville (SUA) a explorat posibile modalități de a evada în „lumea reală”. Adică…?  E posibil ca lumea în care trăim să nu fie una reală, ci să fie vorba de o simulare computerizată sofisticată. Iar dovada ar fi dată de aşa numitul „factor universal de reglare fină”. Faptul că Universul este reglat atât de precis pentru a susține viața este o coincidență astronomică uriașă. Nu e vorba doar de viața animală sau vegetală; e vorba de toată viața – stele, găuri negre, galaxii și chiar atomi și particule. Întregul Univers pare a fi „reglat fin”. Citiţi mai multe în acest articol: Asta e dovada supremă că trăim într-o simulare sau într-un Cosmos creat de Dumnezeu? Toate constantele fundamentale sunt reglate pentru a sprijini viaţa!

Şi, dacă trăim într-o asemenea simulare, putem scăpa din ea? Într-un articol recent, informaticianul de la Universitatea din Louisville (SUA), Roman Yampolski, și-a propus să exploreze ideea unei realități simulate și, mai precis, cum se poate scăpa de ea. La fel ca toate programele de calculator, un Univers simulat ar avea, probabil, erori, permițând hackerilor să depășească simularea și să ofere o privire a ceea ce se află dincolo.

De asemenea, ar putea fi posibil să supraîncărcăm sistemul de simulare sau să scapăm de tehnologia de simulare, odată ce acesta va încerca să rezolve un fel de ecuație matematică imposibilă, de exemplu, sau punând milioane de oameni să mediteze, ori spunându-le să facă ceva foarte activ în același timp, pentru a copleși brusc sistemul de simulare.

În articolul său, Yampolski notează că această conștientizare a ideii de simulare pe computer nu pare să aibă niciun efect asupra niciunui lucru, nici măcar existența unor piese extrem de complicate de tehnologie, cum ar fi acceleratorul de particule Large Hadron Collider.

Dacă trăim într-o simulare, așadar, s-ar părea a fi una foarte sofisticată.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): popularmechanics.com


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner