Miliardarul Elon Musk a creat o Inteligenţă Artificială care este prea periculoasă pentru publicul larg


Compania non-profit OpenAI, susținută de controversatul miliardar Elon Musk, a luat decizia extraordinară de a nu publica noul său proiect de cercetare în domeniul inteligenţei artificiale, datorită îngrijorărilor că tehnologia aceasta ar putea fi utilizată în mod abuziv.

Sistemul de inteligenţă artificială dezvoltat de OpenAI este conceput pentru a scrie atât știri, cât și lucrări de ficțiune. Potrivit companiei, modelul GPT2 a devenit atât de eficient în îndeplinirea acestui rol, încât a ridicat preocupări etice în cadrul companiei. Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, Jack Clark, OpenAI consideră că posibilele efecte ale acestei noi tehnologii ar trebui examinate cu atenție înainte de a fi dezvăluite publicului larg. „Trebuie să facem experimente pentru a afla ce se poate și ce nu se poate face”, a spus el. „Dacă nu puteți anticipa toate abilitățile unui model, trebuie să vedeţi ceea ce poate face”.

GPT2 este în esență un generator de text. Funcționează după ce un programator îi oferă un text și apoi solicită ca Inteligenţa Artificială să facă previziuni asupra a ceea ce ar trebui să urmeze în continuare, scriind următoarele propoziții. Multe Inteligenţe Artificiale generatoare de text sunt deja în circulație, însă, potrivit creatorilor săi, niciunul nu este la fel de eficient ca GPT2, care nu prezintă semnele tipice ale textelor generate de Inteligenţa Artificială. Modelele anterioare au arătat o tendință de a se focaliza pe detalii irelevante după câteva propoziții sau deveneau inconsistente din punct de vedere gramatical, atunci când se produceau propoziții complicate. Totuși, această Inteligenţă Artificială este capabilă să mențină un anumit stil pe parcursul mai multor paragrafe de text. Acest lucru a fost atribuit înțelegerii sale a textului, care este în concordanţă cu lectura umană.

Foto: maxpixel.net (Commons Creative – free)
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO