O bizară zăpadă neagră s-a aşternut în Siberia. Care e cauza?


În Siberia se întâmplă multe lucruri ciudate, iar această zonă a atras atenţia începând cu anul 1908, când a avut loc misteriosul fenomen „Tugunska”. Iar ultimul lucru bizar care s-a întâmplat acolo pare a fi o enigmatica „ninsoare neagră” care s-a aşternut într-o regiune minieră din Siberia. Iar imaginile cu această „ninsoare neagră” au fost postate pe mai multe conturi de YouTube ale locuitorilor.

Într-unul dintre videoclipurile postate online pe YouTube, care a fost filmat în Kiselovsk, care este un oraș din regiunea Kuzbass (Rusia), poate fi văzută o femeie care conduce pe lângă mormane de zăpadă neagră. Aceeași zăpadă acoperă zone de joacă pentru copii și grădini de bloc. Presa rusă a descris aceste scene drept „post-apocaliptice”.

Se spune că praful de cărbune provenind din numeroasele mine de suprafaţă ar fi de vină pentru zăpada neagră. Precum a declarat un activist ecologist, este mai greu să găsești zăpadă albă decât zăpadă neagră în timpul iernii. Praful de cărbune conține mai multe metale periculoase, inclusiv arsen și mercur.