În Israel, timp de peste 700 de ani a stat ascuns un tunel misterios al cavalerilor templieri


În Evul Mediu, au existat multe lucruri (evenimente) de importanță istorică. Iar unul din aceste evenimente îl reprezintă cruciadele, care au fost duse la îndeplinire de cavalerii templieri. Iar aceşti cavaleri templieri au lăsat urme în Orientul Apropiat şi Mijlociu, cum ar fi castele și cetăți. Iar unele dintre ele pot fi folosite chiar şi astăzi. De exemplu, în Siria există un loc denumit Krak des Chevaliers, care este o cetate militară folosită în conflictele recente din această țară.

Acre (sau Acra) este un oraş situat în Israel, fiind unul din porturile cele mai vechi din lume, ale cărui începuturi se pierd în negura epocii bronzului timpuriu. El a cunoscut apogeul când a servit drept capitală a Regatului cruciat al Ierusalimului, în secolul al XIII-lea, și mai târziu ca reședință a lui Ahmed pașa Al Djazzar, la finele veacului al XVIII-lea.

În anul 1994, sub Acra s-a descoperit un tunel misterios construit de cavalerii templieri. Acesta are o lungime de 150 de metri și se întinde de la cetatea templierilor din vest până în portul orașului din est. Traversează cartierul Pisan și, în trecut, a servit ca şi pasaj strategic subteran care lega palatul de port. Partea inferioară a tunelului este sculptată în piatră naturală, iar partea superioară este realizată din pietre cioplite acoperite cu o cupolă. Secțiunea de vest a tunelului a fost deschisă publicului în august 1999, iar din 2007 poate fi vizitat şi partea de est a tunelului.

Templierii au reprezentat un ordin militar-monahal care, în numele papei, ajutau pelerinii și bolnavii din întreaga Europă să viziteze locurile sfinte din Țara lui Israel. Ei s-au stabilit mai întâi în Ierusalim, pe Muntele Templului, de unde și numele lor, „Templierii” sau „Păzitorii Templului”. După cucerirea Ierusalimului de către Salah Al-Din în 1187, templierii și-au stabilit cartierul general în Acra.

Astăzi, în aceste tuneluri ale templierilor, arheologii din ziua de azi descoperă noi secrete, care, cu siguranţă vor fi expuse publicului.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock