Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Povestea bizară a unui tâmplar care a murit din cauza blestemului unei violine

91

blankExistă o poveste germană ciudată din secolul al XII-lea şi care se regăseşte în cartea lui Howard Schwartz, intitulată “Peştera lui Lilith: poveşti evreieşti ale supranaturalului” (1988). Un tâmplar este rugat să facă un coşciug din lemn…întrucât i-a mai rămas ceva material nefolosit din prelucrarea lemnului pentru coşciug, a făcut din el o violină. La această violină a lucrat câteva zile şi, în fiecare noapte, el visă că era vizitat de mortul căruia îi făcuse coşciugul. De fiecare dată, mortul îl avertiza să nu mai facă această violină.

Dar tâmplarul n-ascultă sfatul şi termină violina, inclusiv aşezatul corzilor. Nici bine n-apucă să cânte puţin din violina construită, că observă deodată cum cerul se întunecă, prevestind a ceva rău, iar violina începu să cânte singură pe un ritm macabru.

Bietul tâmplar alergă la fereastră să vadă ce se întâmplă…ce e cu întunericul acesta brusc. Deodată, două mâini invizibile îl trase prin geam şi-l lăsară jos să cadă în nişte nisipuri mişcătoare în care tâmplarul se afundă, până muri prin sufocare. A doua zi dimineaţă, fiul tâmplarului îl găsi pe tatăl său mort, nu într-o gaură cu nisip, ci pe podea, în atelierul său, cu violina chiar alături de el…

Orgoni Crystal