Chinezii au realizat o cameră cu laser ce poate fotografia 3D până la… 45 de km depărtare!


Oamenii de știință din China au dezvoltat o cameră foto cu rază lungă de acțiune care poate face fotografii 3D pe o distanță incredibilă. Ca și cum supravegherea în masă nu ar fi fost suficientă pentru zilele noastre, oamenii de știință de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Shanghai (China) au dezvoltat un nou tip de cameră, cu tehnologie low-cost, ce este ultra-compactă şi care este capabilă să realizeze imagini tridimensionale până la… 45 de km depărtare!

Tehnologia de bază a imaginilor (LIDAR) funcționează utilizând lasere – în acest caz e vorba de un laser cu infraroșii, cu putere redusă de 1550nm, capabil să vadă prin smogul și poluarea care se găseşte de obicei în marile orașe chinezești. Deși această tehnologie a mai fost utilizată în camerele anterioare, această ultimă tehnologie folosește o serie de îmbunătățiri pentru a face o imagine clară de 3 ori mai departe.

Deși nu este destul de posibil să se fotografieze chiar şi o față umană la acea distanță, totuşi fotografiile luate de la distanțe mai mici vor fi mult mai clare, ceea ce înseamnă că în curând va fi imposibil să ne mai ascundem de ochii curioși.

Potrivit echipei de cercetare, o astfel de tehnologie va fi ideală pentru teledetecție, supraveghere aeriană, recunoașterea și identificarea țintelor. Adică, mai precis, în aplicaţii militare.

Foto: pxhere.com (Commons Creative – free)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock