De ce în China se văd atât de multe „oraşe plutitoare” pe cer? Acolo se experimentează în masă tehnologia „Blue Beam” sau toate sunt miraje?


Pe 14 iulie 2022, locuitorii chinezi au fost uimiți de vederea unui fenomen ciudat pe cer în Haikou, capitala regiunii Hainan, din sudul Chinei. Imaginile înregistrate de un localnic par să arate un oraș misterios care plutește pe cer.

Deși unii oameni cred că acest fenomen misterios a apărut ca urmare a unei noi proiecţii Blue Beam (o tehnologie holografică de creare a unei imagini pe cer), sau poate ca urmare a interacţiunii  cu un posibil univers paralel, fenomenul este cel mai probabil un miraj – un fenomen optic natural în care razele de lumină iau o altă traiectorie, pe cer apărând imagini ale unor obiecte de pe pământ. Sau poate fi vorba de o „Fata Morgana”, care este o formă complexă și neobișnuită de miraj ce poate fi văzută într-o bandă îngustă situată deasupra orizontului.

Nu este prima dată când aşa ceva se observă în China (de aici existând suspiciunea că acolo se fac tot felul de experimente cu tehnologia Blue Beam). Pe 7 octombrie 2015, un imens oraș misterios, inclusiv zgârie-nori, a fost văzut plutind în nori deasupra orașului Foshan, din centrul provinciei Guangdong, China.

Pe 18 martie 2016, „clădiri fantome” au fost văzute deasupra mării de-a lungul portului Dalian din provincia Liaoning din nord-estul Chinei, fiind observate pe cer pentru câteva minute.

Și pe 11 septembrie 2020, imaginea fantomatică a ceea ce părea emblematica școală Hogwarts din „Harry Potter” a fost văzută plutind deasupra clădirilor moderne din Jinan, provincia Shandong, din estul Chinei.


Lasă un comentariu