Un mesaj descoperit într-o sticlă la mai mult de 100 de ani de la scufundarea Titanicului – ce conţine?


Un mesaj găsit într-o sticlă pe o plajă din Canada ar putea proveni de pe celebrul vas „Titanic”, cel scufundat din cauza gheţarilor, în aprilie 2012. Descoperit de o familie din New Brunswick pe plaja Hopewell Rocks din Golful Fundy, în 2017, mesajul pare să fi fost scris de o tânără fată care călătorea la bordul Titanicului în 1912.

Datat cu o zi înainte de scufundarea navei și purtând semnătura lui Mathilde Lefebvre, în mesaj se poate citi: „Arunc această sticlă în mare în mijlocul Atlanticului. Urmează să ajungem în New York peste câteva zile. Dacă cineva o găsește, spuneți familiei Lefebvre din Lievin.” Mesajul este datat ca fiind compus pe data de 13 aprilie 1912.

Cercetătorii de la Universitatea Quebec din Rimouski încearcă acum să stabilească dacă mesajul este autentic și dacă acesta a venit cu adevărat de la un pasager care se afla la bordul Titanicului. „Sticla ar putea fi primul artefact Titanic găsit pe coasta americană”, a spus prof. Maxime Gohier. „Dar povestea descoperirii sale și entuziasmul pe care îl trezește este, de asemenea, un subiect interesant de studiu”.

Cercetătorii încearcă să afle locația și circumstanțele descoperirii, precum și membrii familiei Lefebvre cu adresa în Aix-en-Provence.

Mathilde Lefebvre fusese o pasageră de clasa a treia care călătorea la New York cu mama ei, pentru a se alătura tatălui lor, care ajunsese anterior în SUA cu patru dintre frații ei. În starea actuală, cercetătorii nu au reușit să confirme autenticitatea mesajului, însă nici nu au găsit vreun indiciu ca ar fi fals.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): ladbible.com


Lasă un comentariu