Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

„Inteligența Artificială” ar putea ucide oamenii și ar putea face ca omenirea să dispară – avertizează specialiştii


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Inteligența Artificială (AI) avansată ar putea într-o zi ucide pe toată lumea și nu am putea face nimic pentru a o opri – au spus experții de la Universitatea Oxford. Ei au precizat că atunci când AI devine în cele din urmă mai inteligentă decât noi, este probabil să reprezinte o amenințare la fel de mare ca și omenirea pentru ei.

Această etapă – cunoscută sub numele de IA supraomenească – ar putea fi atinsă până la sfârșitul secolului, au spus experţii, adresându-se Comitetului de pentru știință și tehnologie din cadrul Parlamentului britanic. Avertizând asupra unei „curse a înarmărilor” între statele naționale și firmele de tehnologie, Michael Osborne, profesor de tehnologie, a cerut o reglementare globală pentru a opri firmele de tehnologie să creeze sisteme scăpate de control, care ar putea ajunge să elimine întreaga rasă umană. Dovezile au fost prezentate în cadrul unei anchete guvernamentale privind riscurile prezentate de IA și modul în care aceasta poate fi utilizată într-un mod etic și responsabil.

În prima sesiune a comisei parlamentare, doctorandul Michael Cohen a dat un avertisment dur că nu există limite pentru cât de departe ar putea avansa AI. El a spus: „Cred că scenariul sumbru este realist, deoarece AI încearcă să înţeleagă ceea ce îi face pe oameni speciali, ceea ce a determinat oamenii să schimbe complet fața Pământului”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): dailymail.co.uk


2 comentarii la „„Inteligența Artificială” ar putea ucide oamenii și ar putea face ca omenirea să dispară – avertizează specialiştii”

Lasă un comentariu