Ştiţi ce trebuie să conţină viitorul 6G? Specialiştii din Coreea de Sud ştiu deja…


Rețelele tradiționale de calculatoare nu sunt în măsură să țină pasul cu cerințele serviciilor moderne de computing, cum ar fi serviciile care necesită lățime de bandă, precum analiza video și securitatea cibernetică. În ultimii ani, s-a produs o schimbare majoră în concentrarea cercetării către rețelele definite de software (Software-Defined Networks / SDN) și virtualizarea funcției de rețea (Network Function Virtualization / NFV), două concepte care ar putea depăși limitele rețelelor tradiționale.

SDN este o abordare a arhitecturii rețelei care permite controlul rețelei utilizând aplicații software, în timp ce NFV caută să mute funcții precum firewall și criptare pe servere virtuale. SDN și NFV pot ajuta întreprinderile să funcționeze mai eficient și să reducă costurile. Inutil să mai spunem că o combinație a celor două ar fi mult mai puternică decât una singură.

Într-un studiu recent publicat în „IEEE Transactions on Cloud Computing”, cercetătorii din Coreea de Sud propun acum o astfel de arhitectură de rețea SDN / NFV combinată care încearcă să introducă funcții de calcul suplimentare funcțiilor de rețea existente. „Ne așteptăm ca infrastructura noastră bazată pe SDN / NFV să fie luată în considerare pentru viitoarea rețea 6G. Odată ce 6G este comercializat, tehnica de gestionare a resurselor rețelei și a nucleului de calcul poate fi aplicată AR / VR sau serviciilor holografice”, spune prof. Jeongho Kwak de la Daegu Gyeongbuk Institute of Science and Technology (DGIST), Coreea de Sud, unul din autorii studiului.

Noua arhitectură de rețea își propune să creeze un cadru holistic care să poată regla fin resursele de procesare care utilizează procesoare diferite (eterogene) pentru diferite sarcini și să optimizeze rețeaua. Cadrul unificat va permite utilizarea unei conexiuni de rețea unice pentru multe servicii conectate, cum ar fi firewall-urile și protecția împotriva intruziunilor, precum și mutarea sarcinilor de calcul intensive pe un server la distanță bogat în resurse.

Pentru a minimiza costul sistemului, maximizând în același timp calitatea serviciului (QoS), cercetătorii au dezvoltat un algoritm Dual-RMR (control al ratei de trimitere a resurselor duale și rutare pe mai multe căi) care urmărește să evite congestia rețelei și să îmbunătățească performanța și securitatea prin reglementarea fluxul de date în rețea și utilizarea mai multor căi alternative pentru transmiterea acestuia.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): Dynamic Computation and Network Chaining in Integrated SDN/NFV Cloud Infrastructure

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock