Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Hackerii au furat peste 73 de milioane de conturi de utilizatori. Ce grupare ocultă are nevoie de ele?


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Foarte îngrijorătoare ştirea de pe techtimes.com. În ea se spune că peste 73 de milioane de conturi ale utilizatorilor au fost „hăckuite” de către un grup de hackeri, intitulat „ShinyHunters”, iar aceste conturi au fost vândute unor 10 companii pe piaţa neagră de pe „Dark Web” („Internetul întunecat”), locul unde se desfăşoară multe activităţi în afara legii.

Peste 15 milioane de conturi provin dintr-un serviciu de tipărire numit „Chatbooks”, 30 de milioane – din aplicaţia de matrimoniale Zoosk, 8 milioane de pe site-urile de modă din Coreea de Sud ş.a.m.d.

Nu se ştie cât au cerut hackerii pe aceste conturi, dar, de exemplu, baza de date Tokopedia, un magazin online indonezian hăckuit de ShinyHunters, a fost scoasă la vânzare pentru 5.000 de dolari.

Incidentul este diferit faţă de alte evenimente de acest gen, surprinzând prin viteza şi amploarea atacului informatic. Datele hăckuite, cu informaţii de utilizatori, pot fi folosite pentru diverse cercetări sociologice sau de piaţă şi, sincer, nu m-ar mira ca printre cumpărători să se afle şi diverse grupări oculte cărora le place, din umbră, manipularea oamenilor.