Avertisment Google: dacă vedeți că aceste simboluri apar pe telefonul vostru mobil, atunci cineva vă spionează în secret


Spectrul de rău augur al supravegherii Big Tech a cetățenilor devine din ce în ce mai amenințător pe zi ce trece. Pentru a stopa acest lucru, gigantul tehnologic Google oferă un avertisment utilizatorilor sistemului său de operare mobil Android 12, în cazul în care cineva îi urmărește sau îi ascultă. Google, care a dezvoltat sistemul Android, spune că o nouă caracteristică a ultimului upgrade al lui Android 12 informează utilizatorii când camera sau microfonul de pe telefonul lor a fost activat.

Într-un articol New York Post de pe 6 decembrie 2021 – Google warns Android users: These symbols could mean someone’s spying on you – ni se spun următoarele:

* Funcția Google a fost adăugată pentru telefoanele mobile, în cea mai recentă actualizare pentru Android 12. Noul indicator apare în colțul din dreapta sus al ecranului.

* Veți vedea o pictogramă pentru cameră sau microfon, atunci când o aplicație încearcă să acceseze oricare dintre acestea. Împiedică aplicațiile să asculte în mod secret sau chiar să vizioneze prin intermediul camerei dvs.

* Deși o aplicație de partajare a fotografiilor, cum ar fi Instagram, ar putea avea motive legitime pentru a accesa camera telefonului dvs., dacă observați că este folosită de o aplicație necunoscută, ar putea însemna că sunteți spionat.

* Experții cibernetici au descoperit nenumărate aplicații care au acces necorespunzător la camera foto de pe telefoanele Android.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): nypost.com


Lasă un comentariu