Avertisment Google: dacă vedeți că aceste simboluri apar pe telefonul vostru mobil, atunci cineva vă spionează în secret


Spectrul de rău augur al supravegherii Big Tech a cetățenilor devine din ce în ce mai amenințător pe zi ce trece. Pentru a stopa acest lucru, gigantul tehnologic Google oferă un avertisment utilizatorilor sistemului său de operare mobil Android 12, în cazul în care cineva îi urmărește sau îi ascultă. Google, care a dezvoltat sistemul Android, spune că o nouă caracteristică a ultimului upgrade al lui Android 12 informează utilizatorii când camera sau microfonul de pe telefonul lor a fost activat.

Într-un articol New York Post de pe 6 decembrie 2021 – Google warns Android users: These symbols could mean someone’s spying on you – ni se spun următoarele:

* Funcția Google a fost adăugată pentru telefoanele mobile, în cea mai recentă actualizare pentru Android 12. Noul indicator apare în colțul din dreapta sus al ecranului.

* Veți vedea o pictogramă pentru cameră sau microfon, atunci când o aplicație încearcă să acceseze oricare dintre acestea. Împiedică aplicațiile să asculte în mod secret sau chiar să vizioneze prin intermediul camerei dvs.

* Deși o aplicație de partajare a fotografiilor, cum ar fi Instagram, ar putea avea motive legitime pentru a accesa camera telefonului dvs., dacă observați că este folosită de o aplicație necunoscută, ar putea însemna că sunteți spionat.

* Experții cibernetici au descoperit nenumărate aplicații care au acces necorespunzător la camera foto de pe telefoanele Android.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): nypost.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO