Avertizare a specialiştilor: aproape 10% din aplicaţiile Android de pe smartphone-uri au „backdoors” – ce pot permite hackerilor să acceseze datele confidenţiale


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

Cercetătorii din domeniul securității cibernetice au descoperit că un număr mare de aplicații de telefonie mobilă conțin „backdoors”, care permit hackerilor să acceseze date private sau să blocheze conținutul furnizat de utilizatori. „Backdoors” reprezintă un tip de software, creat pentru a ocoli sistemele de securitate/autentificare ale unui computer sau telefon mobil.

Concluziile studiului sunt acelea că aplicațiile de pe telefoanele mobile ar putea avea comportamente ascunse sau dăunătoare despre care utilizatorii finali nu știu decât puțin sau nimic.

Pentru acest studiu, echipa care a realizat studiul a evaluat 150.000 de aplicații. Au selectat primele 100.000, pe baza numărului de descărcări de pe Google Play Store, primele 20.000 de pe o piață alternativă și 30.000 din aplicațiile preinstalate pe smartphone-urile cu sistem de operare Android.

Ei au descoperit că 12.706 dintre aceste aplicații, aproximativ 8,5%, conțineau ceva pe care echipa de cercetare le-a etichetat drept „backdoors”. De asemenea, s-a descoperit că unele aplicații au „parole master” încorporate, care permit oricui care are această parolă să acceseze aplicația și orice date private conținute în ea. Totodată, unele programe aveau chei de acces secrete, care puteau declanșa opțiuni ascunse.

Atât utilizatorii, cât și dezvoltatorii aplicaţiilor sunt în pericol dacă un hacker se foloseşte de aceste backdoors. Echipa de cercetare a dezvoltat un instrument open-source, numit InputScope, pentru a ajuta dezvoltatorii să înțeleagă punctele slabe din aplicațiile lor.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): gadgetsnow.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock