Enigma „telefonului mobil” vechi de 800 de ani din Austria a fost, în sfârşit, rezolvată?

  •  
  •  
  •  
  •  

Mai ţineţi minte articolul acesta ce l-am scris cu mai bine de 1 an în urmă? (Un artefact vechi de 800 de ani, ce seamănă cu un “telefon mobil”, a fost descoperit în Austria! Ce naiba o mai fi!?). În martie 2015, în timpul unei excavaţii efectuate în Austria, a fost găsit un artefact, ce seamănă cu un telefon mobil cu taste din zilele noastre.

Cercetătorii, care spun că obiectul ciudat arată ca un telefon mobil, afirmă că acesta ar fi din secolul al 13-lea. Nimeni nu ştie la ce folosea, dar obiectul este de culoare neagră, având tastaturi cu litere la fel ca cele din Iraq sau Iran. Expertul în ufologie, Daniel Munoz, a explicat că similitudinea este remarcabilă, însă chiar el a refuzat să indice că acest obiect ar putea fi un telefon mobil.

Ei bine, conform site-ului The Express.co.uk, misterul acestui artefact ar fi fost, în sfârşit, dezvăluit. Un artist, pe nume Karl Weingartner, de la studioul „Art Replik” din Germania, a contactat ziarul „The Express”, spunând că acest artefact a fost creaţia sa, iar imaginile ce au apărut pe Internet cu „telefonul mobil” antic au fost furate, pentru a crea o farsă. Inclusiv povestea cu arheologii din Austria care ar fi descoperit artefactul este una inventată. Karl Weingartner a declarat: „Eu sunt creatorul telefonului mobil pe argilă, cu litere cuneiforme. Poze cu creaţia mea au ajuns în toată lumea”.

P.S. Ei bine, eu îmi pun următoarele întrebări:

1) Dacă povestea a apărut în lume în martie 2015, de ce artistul german a aşteptat aproape 2 ani să dezvăluie „secretul”? Abia acum a descoperit pe Internet pozele sale!? De ce n-a spus imediat, atunci, în martie 2015, că povestea e una falsă?

2) Unde sunt dovezile? Adică, doresc să văd şi eu nişte fotografii ale lui Karl, care îşi ţine în mână creaţia…

3) Dacă tot ce susţine Karl e adevărat, de unde să ştiu eu că pozele cu artefactul „misterios” i-au fost furate din studio, iar totul n-a fost decât un marketing viral inteligent pus la cale de artistul german, astfel încât să devină cunoscut în lume?


  •  
  •  
  •  
  •  
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner