Cine este „Profetul Alb” sau „Zeul Blond” de care vorbesc indienii din America? Era o creatură luminoasă de pe altă planetă, asemănătoare îngerilor din Biblie?


extraterestri albiÎn fascinanta sa carte, „El a mers prin Americi”, L. Taylor Hansen citează unele legende tribale care povestesc despre un Profet Alb, care a rătăcit prin America de Nord şi de Sud, predicând „adevărul divin”, vindecându-i pe bolnavi şi învăţându-i pe toţi oamenii artele păcii. Tribul Chippewas îl descrie ca având barbă, trăsături palide, ochii gri-verzi, părul arămiu, fiind înveşmântat într-o robă lungă, albă şi purtând sandale aurii. A făcut minuni în Georgia, Oklahoma, Mississippi, Dakota, Wyoming şi Mexic, unde era venerat drept Quetzalcoatl. Unele legende afirmă că acest Zeu blond a sosit într-o navă de dincolo de mări.

O poveste a indienilor pawnee spune că ar fi apărut brusc, “ca o creatură de pe altă planetă, radiind o strălucire stranie, fiecare fir de păr de pe cap îi era luminos, cu hainele-i lucitoare şi ochii verzi ca marea, scânteind fulgere”, descriere ce ne evocă, în mod ciudat, acei îngeri din Biblie. Vechii vraci pawnee erau mari astronomi şi îşi dominau tribul prin prognosticurile făcute în funcţie de poziţia planetelor.

Asemenea egiptenilor şi chinezilor, indienii pawnee aveau un respect deosebit pentru Steaua Nordului (Steaua Polară), asociind-o zeilor (extratereştrilor) ce au vizitat Pământul intrând prin culoarele centurii de radiaţie Van Allen, deasupra Polului Nord.

Interesant e faptul că, la fiecare patru ani, indienii pawnee sacrificau în onoarea lui Venus câte o tânără fecioară, complet dezbrăcată şi pictată jumătate în roşu şi jumătate în negru, pentru a asigura o soartă prielnică tribului în următorii patru ani. Faptul că venerau planeta Venus şi nu Luna e foarte semnificativ şi ne sugerează o legătură ocultă cu această frumoasă planetă.

Profetul Alb a apărut în multe zone ale Statelor Unite, într-o epocă în care călătoriile prin metode tradiţionale erau dificile. El ar putea simboliza marinarii din Minos, Creta, sau chiar mai mulţi extratereştri care au aterizat în America cu mult timp în urmă.

Profetul Alb pare a fi asemănător cu „Zeul Blond” al aztecilor.  Cu mult înainte de secolul al XIII-lea, când aztecii porniseră din Aztlan, în nordul statului Colorado, pentru a se stabili în mijlocul toltecilor, pe platoul din Mexic, oamenii din America Centrală şi de Sud păstrează amintirea unui Zeu Blond care i-a învăţat pe strămoşii lor toate artele civilizaţiei, apoi i-a părăsit, prevenindu-i că într-o zi se va întoarce, într-un An al Trestiei, şi va aduce cu el un timp al nenorocirilor.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock