Știați că… bikinii au legătură cu o bombă atomică din Oceanul Pacific?


Bikini reprezintă un costum feminin de baie, format dintr-un slip şi dintr-un sutien de dimensiuni foarte reduse. Istoria lui începe în urmă cu peste 70 de ani, când, la 5 iulie 1946, inginerul francez Louis Reard, care avea de fapt, o fabrică de încălţăminte, a prezentat, la piscina hotelului “Molitor” din Paris, noua modă a costumului de baie, din două piese, care a avut efectul unei bombe, producând o adevărată revoluţie în scurta istorie a costumului de baie. Iniţial, chilotul de baie acoperea ombilicul, însă, treptat, el a intrat tot mai mult la apă, ajungând în prezent la dimensiunea unei înguste fâşii de material.

Costumul prezentat de Reard a fost considerat la început o ruşine, oamenii nefiind obişnuiţi cu aceşti chiloţi făcuţi doar din două bucăţi mici de material, iar sutienul să fie alcătuit doar din două triunghiuri cu bretele foarte fine. Primul slogan cu care s-a făcut reclamă bikinilor a fost: “Purtaţi cel mai mic costum de baie din lume!”. Şi cum manechinele profesioniste au refuzat la început să poarte aşa ceva, considerându-l prea şocant, creatorul acestui costum a fost nevoit să apeleze, pentru a-l face cunoscut, la o dansatoare de cazino, Micheline Bernardini, lucru care a stârnit, la vremea respectivă, numeroase controverse.

Efectul produs de apariţia acestui sumar costum de baie a fost comparat cu cel al unei bombe atomice, şi cum tocmai în acea vreme avusese loc prima experiență nucleară în atolul Bikini, din Oceanul Pacific, creatorul şi-a botezat costumul după numele acestei insule. Şi ca să atragă atenţia şi mai mult asupra legăturii dintre actualitate şi modă, primii bikini din lume au fost croiţi din pânză de bumbac, imprimată cu articole de ziar. Au trebuit să mai treacă nişte ani pentru că femeile să aibă destul curaj să poarte bikini.

În cele din urmă, vedetele de prima mărime, ca Esther Williams şi Joan Crawford, au devenit clientele fidele ale Casei de Modă Reard, ca să nu mai vorbim de celebrul star francez Brigitte Bardot, care-şi agita inocenta formele perfecte în bikini, mult mai “reduşi” decât propuneau creatorii de modă, pe plaja de la Saint Tropez.

Dacă, în anii ’50, marile magazine de modă americane refuzau să desfacă asemenea costume de baie, astăzi bikini au cucerit plajele din întreaga lume, devenind un nume comun, înscris în toate dicţionarele. În urmă cu câţiva ani, celebrul bikini purtat de actriţă Ursula Andress, în filmul “Dr. No”, primul din seria James Bond, a fost vândut cu suma de 41.125 de lire (65.800 de euro), de casă Christie’s, din Londra, în cadrul unei licitaţii consacrate, în exclusivitate, agentului secret britanic 007. Robert Earl, unul dintre co-fondatorii lui Planet Hollywood, este cel care a achiziţionat minusculul costum de baie purtat de Ursula Andress atunci când ieşea din apele mării sub privirile admirative ale lui Sean Connery, în filmul regizat, în 1962, de Terence Young. Sinonim cuvântului seducţie, bikinii au intrat, datorită textierilor, până şi în repertoriul cântăreţilor Elvis Presley şi Dalida.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO