Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Puteţi fi milionari în euro, dacă deţineţi măcar o monedă de aur de pe vremea romanilor…


O ştire din anul 2008, deci în urmă 10 ani, făcea vâlvă la vremea aceea. Este vorba de vânzarea unei monede de aur, la o sumă exorbitantă.

Un sesterţ de pe vremea împăratului roman Hadrian a fost vândut contra sumei record de 1,3 milioane de euro. Experţii consideră că această piesă, vândută pe 3 decembrie 2008, este, totodată, şi “cea mai frumoasă monedă romană pusă vreodată în circulaţie”, a declarat Christèle Tarout, de la Casa de licitaţii organizatoare. Sesterţul a fost vândut la o licitaţie, alături de alte aproape 1.500 de monede, care au fost achiziţionate pentru preţul total de 16 milioane de euro.

O altă monedă, un stater din Atena antică, a fost cumpărată pentru suma de 610.000 de euro, iar o monedă din aur, valorând 25 de ruble în 1876, a fost vândută cu 225.000 de euro.

Hadrian (76 – 138) a fost împărat roman între anii 117 şi 138, fiind considerat al treilea dintre așa-zișii „cei cinci împărați buni ai Imperiului Roman”.

Acum, stau şi mă gândesc, dacă peste 2.000 de ani, să zicem, monedele sau bancnotele de dolari sau de euro vor mai avea vreo valoare…


Lasă un comentariu