„Piatra-gofră” din SUA: ce naiba o fi!? Resturile unei nave spaţiale străvechi?


Într-un loc situat în statul Virginia de Vest (SUA), se găseşte o stâncă foarte specială. Cunoscută sub numele de „piatra-gofră”, ea este o bucată imensă de rocă veche, așezată în pământ. „Gofra” este un produs de patiserie de formă dreptunghiulară sau hexagonală, din aluat lichid (ca de clătite), presat și copt într-o formă specifică gofrată, servit ca o prăjitură, cu frișcă, miere, gem sau sirop.

Piatra misterioasă nu mai este vizibilă publicului, datorită faptului că se află la câțiva metri mai jos de nivelul de apă al unui baraj construit în zonă. După o petiție din partea mai multor localnici, 2 bucăți din „piatra-gofră” au fost păstrate pentru un studiu viitor; o bucată a rămas în zonă, iar celalaltă bucată a fost oferită Institutului Smithsonian.

Colonelul Martin Walsh a scris în 1984 în „Saturday Evening Post” următoarele: „Au existat o serie de speculaţii cu privire la această stâncă: de la faptul că ar imita pielea unei unei reptile uriașe şi până la faptul că ar constitui dovada călătorilor spațiali care au ajuns pe Pământ. După examinarea de către geologi din Corpul Inginerilor din SUA, s-a ajuns la concluzia că roca este o formaţiune geologică naturală”.

Se pare că acest colonel Walsh a continuat să descrie procesul prin care s-ar putea să se formeze în mod natural o astfel de stâncă, sugerând că nisipul depus pe stâncă timp de 250-300 de milioane de ani a creat forma ciudată a acestei roci.

Cu toate acestea, aceste concluzii pot fi găsite a fi incorecte. Dr. Jack B. Epstein de la Dr. Jack B. Epstein de la US Geological Survey (Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite) a scris următoarele: „Patru seturi de îmbinări sunt evidente în piatra-gofră. Seturile a și b sunt aproximativ perpendiculare una la cealaltă; seturile c și d sunt la un unghi ascuțit unele față de celelalte”. Acest lucru ar putea însemna că această stâncă ar putea fi de origine artificială… De ce nu, poate chiar e vorba de resturile unei nave spaţiale extraterestre care a căzut pe Pământ acum câteva sute de milioane de ani…


Lasă un comentariu