Incredibila precogniţie a lui Cheiro


kitchenerÎn anul 1894, apăsat de o presimţire confuză, Horatio Kitchener, unul dintre cei mai cunoscuţi ofiţeri ai armatei britanice, l-a invitat în cabinetul său de la Ministerul de Război pe baronul Louis Hamon, cunoscut sub numele de Cheiro. Kitchener l-a rugat pe Cheiro să îi comunice ceva despre viitorul său, pentru a-şi regăsi liniştea. După câteva minute, Cheira a comunicat: „Nu văd decât succese şi onoruri în următoarele două decenii. Veţi deveni unul dintre cei mai importanţi oameni ai ţării, cunoscut în întreaga lume. Pe urmă însă, viaţa dumneavoastră se va afla în mare pericol. Văd un accident pe mare, când veţi împlini 66 ani. Dar nu înseamnă neapărat că veţi muri atunci. Dacă în anul 1916 nu veţi călători pe mare, veţi rămâne în viaţă şi veţi dobândi mai multă faimă şi bogăţii”.

Conform precogniţiei lui Cheiro, pe Kitchener l-a aşteptat o carieră strălucită. În anul 1898, a cucerit Khartum-ul, după care s-a evidenţiat în războiul burilor din Africa de Sud. La începutul primului război mondial, Kitchener devenise mareşal şi lord, fiind numit ministru de război ai Marii Britanii. În anul 1916, a fost invitat de către ţar să discute rolul Rusiei împotriva Germaniei. Faima, gloria şi problemele războiului l-au determinat pe Kitchener să uite prezicerile lui Cheiro, de care îşi vor aminti însă prea târziu apropiaţii săi. Kitchener s-a îmbarcat în nordul Scoţiei, pe crucişătorul „H.M.S. Hampshire”, cu destinaţia Arhanghelsk. Crucişătorul nici nu părăsise încă apele britanice, când, la data de 5 iunie 1916, orele 19:40, s-a lovit de o mină germană, a explodat si s-a scufundat. Majoritatea membrilor echipajului şi-au pierdut viaţa. Printre ei, lordul Kitchener, al cărui corp a rămas pentru totdeauna în adâncurile mării.

Precogniţia lui Cheiro s-a realizat după 22 ani, la momentul anunţat.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock