Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Celebru fizician de la Harvard spune că oamenii vor vedea o civilizaţie extraterestră avansată ca pe un „Dumnezeu”


Profesorul de la Harvard Avi Loeb a prezis că descoperirea științifică a unei civilizații extraterestre – una care ar putea avea miliarde de ani – va determina omenirea să se unească în credința extraterestră. Indiferent de teoria civilizațiilor extraterestre care este în cele din urmă acceptată sau respinsă de oamenii de știință, a spus Loeb, oamenii din întreaga lume ar trebui să fie „deschiși la minte”. Asta nu înseamnă că realizarea, la nivelul întregii omeniri, a „vecinilor” din Univers nu ar fi un eveniment șocant, a spus Loeb. De fapt, ar putea fi o experiență profund spirituală.

„O civilizație științifică foarte avansată este o bună aproximare a lui Dumnezeu”, a spus Loeb. „Imaginați-vă un locuitor din peșteră vizitând oraşul New York și văzând toate gadgeturile tehnologice, acestea ar apărea ca un miracol pentru locuitorul din peșteră”. În același mod, a explicat Loeb, „un nivel mai înalt de inteligență poate să nu fie ușor de înțeles pentru noi”.

Mergând mai departe, Loeb a spus că este de imaginat că o civilizație ultra-avansată poate părea oamenilor să aibă puteri asemănătoare lui Dumnezeu. „Vă puteți imagina că civilizația super-umană care înțelege cum să unifice mecanica cuantică și gravitația ar putea de fapt să creeze un „Univers-copil” în laborator, o calitate pe care o atribuim lui Dumnezeu în textele religioase”, a spus el.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): foxnews.com

P.S. Încă din ani în urmă, Avi Loeb, şeful Departamentului de astronomie de la Universitatea Harvard, prezintă teoria conform căreia o civilizaţie cu tehnologie cuantică gravitaţională avansată a reuşit să se ridice la rangul de civilizaţie de clasă A şi să creeze Universul nostru. Aşadar, Avi Loeb consideră mai demult că Universul nostru ar fi fost creat într-un laborator.

 


Lasă un comentariu