Fantome celebre: Vivien Leigh, Marilyn Monroe sau Elvis Presley


fantoma20Oricare ar fi punctul nostru de vedere, numeroasele relatări ale evenimentelor extraordinare cu fantome fac greu de ignorat acest fenomen fascinant. De exemplu, actriţa Vivian Leigh îşi plimbă silueta elegantă prin Londra, fără a deranja pe nimeni, iar Marilyn Monroe şi Montgomery Clift se întâlnesc, liniştiţi, şi după moarte. Iar lucrurile nu se opresc aici.

VIZITE MISTERIOASE LA LONDRA. Vivien Leigh şi-a ales spre bântuire un apartament special din Londra. Este vorba despre cel în care au locuit Mick Jagger – solistul trupei Rolling Stones – şi actriţă Bea Arthur. Aceasta din urmă a declarat că a auzit pe cineva umblând pe coridoare:

„Prima dată am crezut că era abur de la automatul de cafea, însă când m-am uitat mai bine, mi-am dat seama că era Vivian Leigh”. Motivul pentru care Leigh a ales apartamentul lui Mick Jagger este de-a dreptul misterios, mai ales că la o uşă mai departe „locuieşte” spiritul lui Lawrence Olivier, iubirea vieţii ei.

Londra mai are parte şi de alte vizite misterioase. Un specialist în activităţi paranormale a stat de veghe o noapte întreagă în Opera londoneză Royal Albert Hall, pentru a vedea fantomele semnalate în clădire. Andrew Green a fost chemat la Operă după ce mai multe persoane au văzut fantoma unui constructor de orgi din secolul al XIX-lea şi fantomele a două femei îmbrăcate în rochii din secolul trecut. Femeile traversau foaierul râzând şi vorbind, pentru a dispărea apoi lângă bufetul personalului. Green a instalat în toată clădirea camere video şi echipamente sofisticate, însă singurul lucru ciudat înregistrat de aparatura a fost o creştere bruscă şi puternică a temperaturii într-o încăpere în care nu se afla nimeni. Specialistul considera că acesta este un semn indubitabil de activitate paranormală.

 

Georg Handel (1685-1759)

STAFIA LUI HANDEL. Aceeaşi locaţie, Londra. Proprietarii casei celebrului compozitor George Friderich Handel plănuiesc o şedinţă de exorcizare. Aceasta după ce două persoane au afirmat că au văzut o stafie bântuind prin casă. Societatea The Handel House Trust se va folosi în acest scop de serviciile unui preot romano-catolic, ce va efectua exorcizarea chiar în dormitorul în care a murit, în 1759, marele compozitor. „Nu am fost siguri dacă prezenţa unei fantome va putea atrage sau, dimpotrivă, goni eventualii clienţi”, a declarat unul dintre membrii The Handel House Trust. Martorii straniei întâmplări susţin că au văzut stafia în dormitorul principal din casa aflată pe Brock Street, în plin centrul Londrei. „Prima oară, aerul a devenit foarte încărcat şi am văzut o siluetă mai înaltă decât mine, asemănătoare cu umbrele care apar atunci când închizi ochii brusc, după ce te-ai uitat drept la soare. Silueta părea să fie cea a unei femei”, au povestit martorii.

Celebrul chitarist Jimi Hendrix, care a locuit în anii 60 într-o casă situată lângă cea a lui Handel, susţinea şi el că a văzut o stafie în reşedinţa compozitorului. Singurele femei despre care se ştie că au vizitat casa pe când mai trăia Handel au fost Faustina Bordoni şi Francesca Cuzzoni. „Se poate că stafia să fie a uneia dintre ele”, cred cei de la The Handel House Trust. „Este vorba despre un suflet care nu îşi găseşte odihnă. Nu cred că este atât de rău şi oribil şi cred că trebuie ajutat să se liniştească”, a declarat un preot din partea locului.

 

DE LA MARILYN MONROE LA TATĂL LUI PHIL COLLINS. Marilyn Monroe şi Montgomery Clift sunt alţi „plimbăreţi”. În fiecare zi, sute de vizitatori se perinda prin faţa unei oglinzi din Hotelul Roosevelt din New York fără să-şi dea seama că se afla în faţa unei legende hollywoodiene. Cei care se uită cu atenţie ar putea-o observă pe Marilyn Monroe uitându-se la ei! Actriţa era un client obişnuit al respectivului hotel, iar oglindă era atârnată în camera sa preferată, cu numărul 1200. Din fericire pentru Marilyn, spiritul său nu este singur, deoarece actorul Montgomery Clift bântuie şi el coridoarele Hotelului Roosevelt, conform mărturiilor unor funcţionari ai hotelului. Pe de altă parte, casa lui Phil Collins este bântuită de fantoma tatălui său. Solistul britanic spune că păturile cu care îi înveleşte noaptea pe copiii săi au fost trase deoparte, în repetate rânduri, de către o forţă nevăzută. Un medium i-a explicat că tatăl său, mort demult, încearcă să-şi protejeze nepoţii. „De la această întâmplare nu-i mai consider nebuni pe cei care văd stafii”, a declarat artistul.

ROBBIE WILLIAMS, AGREAT DE JOHN LENNON. Şi cum ar putea să o considere nebună pe actriţa americană Renee Zellweger, de exemplu, care a apelat la experţi în metafizică pentru a o scapa de un spirit care îi bântuie locuinţă în valoare de peste două milioane de dolari. Stafia unei bătrâne, numită Lillian, a început să-şi facă simţită prezenţa în locuinţa din Hamptons a actriţei, cu mulţi ani în urmă. Fostul proprietar al casei, John Mascheroni, a spus: „Lui Lillian îi plăcea să facă farse. Prima mea experienţă a fost când am simţit prezenţa cuiva în casă. Iar într-o noapte, când stăteam în pat, am simţit un bloc mare de gheaţă lângă mine”. Actriţă, care a devenit celebră pentru rolurile sale din „Jerry Maguire”, „Bridget Jones’s Diary”, „Chicago”, a chemat experţi în fenomene paranormale pentru a rezolva această problemă.

John Lennon (1940-1980)
John Lennon (1940-1980)

Nici solistul Robbie Williams nu face excepţie de la regulă. Interpretul a mărturisit, în timpul unui interviu, că John Lennon i-a vorbit de dincolo de moarte. Excentricul cântăreţ a declarat că, într-o bună zi, a rămas fără inspiraţie şi că singurul lucru pe care a reuşit să-l facă a fost să se roage la faimosul interpret pentru că muza rătăcită să revină. Spre uimirea lui, Lennon a răspuns favorabil rugăciunii şi din această cauză Robbie a reuşit să ofere fanilor din întreaga lume melodia „Beter Man”, inclusă pe unul dintre cele mai bune albume ale sale, „Escapology”. „M-am rugat cu tot sufletul lui John şi el mi-a trimis versurile şi muzica de care aveam nevoie”, a spus Robbie gâtuit de emoţie.

ÎN SUA, CEI MAI MULŢI STRIGOI. Pe întreg teritoriul statului american Maryland au fost semnalate nu mai puţin de 229 de apariţii sau manifestări ale fantomelor. De departe cele mai celebre – şi datorită importanţei oraşului – sunt cele din Washington, inclusiv din incinta Casei Albe. Spre exemplu, Fort McNair, o bază militară situată aproape de locul în care a fost asasinat Abraham Lincoln, este una dintre cele mai bântuite locaţii din capitala SUA – fără vreo legătură cu fostul preşedinte american. Întâmplările de aici erau legate de o fereastră de la subsolul fortului, care se deschidea singura chiar şi în condiţiile în care se încerca blocarea sa prin plasarea unor obiecte grele.

Clădirea Octogonului, ridicată în 1798 şi actualmente muzeu, este bântuită de mai multe fantome. De mai bine de două secole, oamenii care au vizitat Octogonul au avut ocazia să vadă lumânări plutind prin aer, deplasându-se în susul scărilor, sau chipuri fantomatice de fete. Casa Albă a stabilit un adevărat record la vizitele efectuate de fantome. Puţini sunt americanii care să nu fi auzit de fantoma lui Abraham Lincoln, care încă se mai plimba prin fostul său dormitor. Reşedinţa prezidenţială a SUA mai este vizitată şi de alte stafii. Una este cea a maiorului Henry Rathbone, o altă victimă a asasinării lui Lincoln, care a sfârşit cu minţile rătăcite. Oamenii spun că, uneori, aud plânsete de bărbat dinspre camera în care a locuit maiorul, aflată într-o clădire vecină cu Casa Albă. O alta este a fostei Prime Doamne Abigail Adams, despre care se spune că prefera să-şi spele singura rufele. Ea este zărită din când în când intrând într-una din spălătoriile Casei Albe.

 

Ernest Hemingway (1899-1961)

HEMINGWAY ÎN CUBA. Stafia lui Hemingway răspândeşte teroarea printre cubanezi. Firea neliniştită şi sprinţară a celebrului scriitor american Ernest Hemingway îl face să nu aibă odihnă nici după moarte, fantoma sa răspândind o teamă de nedescris printre servitorii care lucrează la fosta să reşedinţa, din apropiere de Havana, transformată în muzeu. Un fost angajat, care a demisionat de frică, a povestit că stafia scriitorului obişnuia să apară mai ales când era Luna plină şi-l urmărea pe potecile fostei sale proprietăţi, Finca Vigia.

Cubanezul, pe care şi acum îl trec fiori când îşi aminteşte, povesteşte că Hemingway arata ca în ultimii ani ai vieţii sale, aşa cum este şi imortalizat în fotografii: un om masiv, cu faţa congestionată, mergând încet, îmbrăcat în bermude, o cămaşă lălaie şi încălţat cu sandale. Un alt fost angajat pretinde că Hemingway obişnuia să-i şoptească diverse lucruri la ureche: „Îmi povestea despre iubitele lui, cât de frumoase erau şi cum l-au dezamăgit toate, cu neruşinare, despre cât de mult îi plăceau coridele şi băutură. Mi-a mărturisit că, dacă nu ar fi murit, ar fi scris un roman care ar fi revoluţionat lumea definitiv. Îi lipsesc multe lucruri de pe această lume şi de aceea nu poate să-şi găsească liniştea. Cel puţin deocamdată”.

În fine, un alt angajat s-a speriat aşa de tare când a depistat în întuneric imaginea scriitorului, încât a agăţat cheia de la proprietate în primul palmier întâlnit în cale şi a rupt-o la fugă.

 

Elvis Presley (1935-1977)

„THE KING”, PESTE TOT. Elvis Presley a stabilit un record ciudat: fantomă care a călătorit cel mai mult. De la moartea sa, în 1977, el s-a plimbat prin toată lumea, însă, în mod spectaculos, de fiecare dată s-a întâlnit numai cu fanii săi! Dar cu tot spiritul de aventura al celebrei fantome, locul bântuit preferat a rămas reşedinţa lui de la Graceland, în Memphis. Vizitatorii l-au văzut pe Elvis lângă piscină, în baie, privind pe fereastră şi la locul de meditaţie de lângă mormântul său.

Alte glorii, alte preferinţe. John Lennon adora Beverly Hills, iar Errol Flynn nu poate renunţa la iaht, în ciuda rădăcinilor sale britanice. Se pare că Lennon, fostul component al celebrei trupe The Beatles, a ales un loc ceva mai luxos pentru viaţa de după moarte: o casă imensă din Beverly Hills. Din fericire, proprietara, actriţa Robin Givens, se declară foarte bucuroasă de companie. Asta mai ales pentru că, de fapt, John a ocupat casa înaintea ei – cei de la Beatles au închiriat-o pe vremea când lucrau în America. O altă stafie celebra este şi cea a fermecătorului actor Errol Flynn. În afară de pasiunea sa renumită pentru femei, lui Flynn îi plăcea şi marea. Astfel, nu este deloc surprinzător că actorul îşi bântuie fostul iaht, Zacă. Din cauza unor dificultăţi de ordin financiar, Errol a fost nevoit să-şi vândă ambarcaţiunea. Dar este clar că nu şi-a revenit după această pierdere nici după moarte, deoarece mai multe persoane i-au văzut fantoma plimbându-se de-a lungul iahtului.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock