Site de secrete, stiinta si metafizica

Chinezii au inventat farfuria zburătoare

1 4

farfurie-zburatoareO companie din China a inventat farfuria zburătoare salvatoare. Ea este controlată cu ajutorul unei telecomenzi, iar autorităţile vor să o folosească pentru monitorizarea pădurilor, în cazul incendiilor, şi a zonelor înalte. Prototipul construit este galben, are un diametru de 12 metri, se poate înălţa până la zece metri şi poate circula 40 de minute fără încetare, cu o viteză de 50 km/h, informează Ananova.

Prototipul care a putut fi văzut pe cerul oraşului Harbin, din provincia chineză Heilongjiang, a fost realizat în 12 ani. Costurile farfuriei zburătoare s-au ridicat la două milioane de dolari şi au fost acoperite de compania The Harbin Smart Special Aerocraft. Ea va mai fi dotată cu sistem de fotografiere, urmărire computerizată la sol şi lumini de urgenţă.

Încă nu se cunoaşte preţul la care va fi distribuit micuţul robot zburător, dar el va fi lansat, în varianta finală, în luna septembrie. Inventatorii au specificat că cei care conduc maşinăria de la sol ar trebui special instruiţi pentru acest lucru.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie