Agenţia secretă americană DARPA a creat un stingător de incendiu doar pe bază de sunete!


Pe acest site, am scris despre DARPA (Agenţia pentru proiecte Avansate în Apărare, din cadrul Pentagonului, SUA), ca o agenţie secretă americană care doreşte să acapareze marii jucători de pe Internet (vezi articolele: https://www.lovendal.ro/wp52/directorul-darpa-ajunge-la-google-demonstrand-inca-o-data-legatura-intre-serviciile-secrete-americane-si-gigantii-de-pe-internet/ şi https://www.lovendal.ro/wp52/facebook-creatia-cia-ului-si-a-pentagon-ului-pentru-cea-mai-mare-baza-de-date-despre-oameni-din-lume/). Din fericire, DARPA se mai ocupă şi cu lucruri pozitive pentru omenire, ca de exemplu un dispozitiv revoluţionar de stingere a incendiilor cu ajutorul sunetelor, aşa cum ne relatează site-ul wired.com.

Echipa DARPA a amenajat două difuzoare de fiecare parte a flăcării alimentată cu combustibil lichid pentru a demonstra modul în care focul poate fi controlat prin crearea unui câmp acustic. Sunetul creşte viteza aerului, care apoi subţiază zona flăcării unde apare combustia, zonă cunoscută sub numele de „limita flăcării”. Odată ce această zonă este subţiată, flacăra este mai uşor de stins. În acelaşi timp, acustica creează o vaporizare mai mare a combustibilui – acest lucru subţiind flacăra, făcând-o mai puţin concentrată şi, astfel, mai uşor de stins. Iar sunetul nici nu e nevoie să fie prea intens pentru a realiza asta.

Controlul focului cu ajutorul sunetului nu este însă un lucru nou. În anii 1900, fizicianul german Heinrich Rubens a demonstrat tehnica folosind o conductă cu găuri perforate în partea de sus. Un capăt al conductei a fost sigilat cu un difuzor de sunet ataşat, iar în celălalt s-au introdus gaze. După aprinderea gazelor de la unul din găuri şi schimbarea frecvenţei sunetului emis, înălţimea flăcărilor putea fi manipulată cu uşurinţă.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock