Facebook, creaţia CIA-ului şi a Pentagon-ului, pentru cea mai mare bază de date despre oameni din lume

8.521 vizualizari

Într-o ştire publicată pe site-ul TechCrunch.com în iunie 2011 se arată că gigantul Facebook a ajuns la 750 de milioane de utilizatori activi în prezent, deşi în anul 2010 avea 500 de milioane de utilizatori activi. Creşterea este impresionantă, dacă ţinem cont de faptul că în 2007 Facebook-ul avea doar 20 de milioane de utilizatori. Am putea să ne întrebăm care ar fi cauzele succesului său, dar ar fi mult mai bine de a afla cine se află în spatele acestei populare reţele de socializare. Ce-aţi zice dacă aţi afla că e o afacere CIA – Pentagon?

Povestea începe cu Mark Zuckerberg, un student care a creat această reţea de socializare într-o cameră de cămin a Universităţii Harvard. Reţeaua sa s-a extins încet-încet, dar afacerea sa avea nevoie de bani. Prima capitalizare importantă a Facebook-ului a venit din partea lui Peter Thiel, fost preşedinte al companiei Paypal.

Cea de a doua capitalizare în afacerea Facebook – de 12,7 milioane de dolari – a venit din partea firmei Accel Partners. Directorul său, James Breyer, a fost preşedintele lui National Venture Capital Association şi a făcut parte din Consiliul Director al lui In-Q-Tel, o companie mixtă creată chiar de către CIA în 1999, având ca obiect principal de activitate „exploatarea datelor”. Breyer a mai făcut parte şi din Consiliul de administraţie al firmei BBN Technologies, una din companiile responsabile pentru dezvoltarea Internetului.

În conducerea Facebook s-a alăturat Dr. Anita Jones, care a fost şi ea, de asemenea, în bordul de conducere al In-Q-Tel, dar care, a fost printre altele, directorul Departamentului de Cercetare şi Tehnologie din cadrul Pentagonului (Ministerul Apărării al SUA). Ea a mai ocupat şi funcţia de consilier al Secretarului Apărării şi coordonator al Agenţiei pentru Proiecte Avansate în Apărare (Defence Advanced Research Projects Agency – DARPA), care e responsabilă de dezvoltarea tehnologiilor înalte.

E interesant faptul că DARPA deţinea în subordine Biroul pentru Conştientizarea Informaţilor (Information Awareness Office sau IAO), a cărei misiune este: „strângerea de informaţii despre toate persoanele, într-o locaţie centralizată, pentru uzul guvernului SUA, incluzând activitatea pe Internet, cumpărăturile cu cărţi de credit, cumpărăturile de bilete de avion, închirierile de maşini, istoricul medical, permisele de conducere, facturile de utilităţi şi alte informaţii disponibile”. Alunecarea spre suprimarea libertăţilor civile a dus la anchetarea activităţii IAO de către Congresul american, iar în urma acestei investigaţii, IAO şi-a pierdut finanţarea publică.

Şi mai interesant e să privim puţin sigla IAO: un glob pământesc aflat sub controlul „piramidei cu ochi”, celebru simbol Illuminati, ceea ce că spune de la sine că IAO urmăreşte să îndeplinească scopurile oculte ale organizaţiei Illuminati.

Acum, există adepţi ai teoriei conspiraţiei care consideră că Facebook-ul este noua mască a Biroului pentru Conştientizarea Informaţilor (IAO). Părţi din tehnologia IAO ce include analiza reţelelor umane şi construirea modelelor de comportament fac parte acum din tehnologia Facebook-ului, ce permite crearea unei baze de date despre oameni absolut impresionante. Utilizatorul obişnuit de Facebook nu va avea acces la toate datele din Facebook, dar cei care conduc reţeaua de socializare cu siguranţă că da.

Interesant e faptul că în politica de confidenţialitate Facebook apare scris următoarele: „Facebook poate colecta informaţii despre dvs. din alte surse, ca ziare, bloguri, servicii de mesagerie instant şi alţi utilizatori al serviciului de Facebook, în scopul de a-ţi oferi mai multe informaţii şi o experienţă mult mai personalizată. Folosind Facebook-ul, consimţiţi ca datele dvs. personale să fie transferate şi procesate în SUA”.

Chiar a stat CIA-ul şi Pentagon-ul în spatele Facebook-ului, finanţând acest imens succes on-line? Cu scopul de a crea cea mai mare bază de date despre oameni de pe planetă? Cu scopul de a ne controla şi manipula? Nimic n-ar fi exclus…