Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Şi extratereştrii fac parte din planul lui Dumnezeu? Ce-ar face creştinismul dacă s-ar descoperi oficial extratereştrii?

121

blankDacă viaţa extraterestră inteligentă ar urma să fie descoperită, ce impact ar avea acest lucru asupra religiei? Ar fi o schimbare fundamentală a credinţei? Extratereştrii ar avea şi ei o religie a lor şi, dacă da, cum s-ar potrivi aceasta cu religia noastră? Iată întrebări ce au fost puse de mult timp de filozofi, oameni de ştiinţă şi gânditori şi la care s-a încercat să se găsească răspunsuri acceptabile într-o conferinţă recentă denumită “100 Year Starship Symposium” (sponsorizată de agenţia americană DARPA), aşa cum relatează site-ul Space.com.

Ştirea descoperirii extratereştrilor le-ar cade destul de greu creştinilor, în special. Cu alte cuvinte, ne-am putea întreba: “A murit Iisus şi pentru klingonieni, de asemenea?” Profesorul de filozofie Christian Weidemann, de la Universitatea din Bochum (Gemania) crede că învierea lui Iisus, conform creştinităţii, este un eveniment ce a salvat întreaga creaţie. În cazul acesta, dacă întreaga creaţie include 125 de miliarde de galaxii (fiecare galaxie cu miliarde de stele – aşa cum  cred astronomii), ce s-ar întâmpla dacă unele din aceste stele au planete în care se află, de asemenea, civilizaţii avansate? De ce ar fi venit Iisus pe Pământ, dintre toate planetele locuibile ale Universului, pentru a-i salva pe pământeni, abandonând restul creaturilor lui Dumnezeu?

Weidemann, care se declară a fi creştin protestant, oferă el însuşi câteva soluţii la această întrebare. Una din ele ar fi că extratereştrii n-ar păcătui, ca oamenii, şi, astfel, ei n-ar avea nevoie de mântuire. Dar această soluţie n-ar fi prea viabilă conform profesorului german. “Dacă sunt fiinţe extraterestre inteligente în Univers, atunci am putea presupune că ele sunt şi păcătoase. Iisus le-ar fi salvat şi pe ele? Eu cred că nu. Dar dacă ar fi aşa, asta ar însemna că poziţia noastră în rândul fiinţelor acestui Univers ar fi una privilegiată şi excepţională”, a spus Weidemann.

O altă posibilitate luată în calcul de profesorul de filozofie ar fi aceea ca Dumnezeu să se încarneze de mai multe ori, separat pentru fiecare civilizaţie extraterestră. Totuşi, ţinând cont de cîteva civilizaţii ar putea exista în Univers, încarnările lui Dumnezeu ar trebui să se afle în 250 de locuri simultan, la un moment dat, presupunând că fiecare încarnare durează 30 de ani, aşa cum a calculat Weidemann.

Se pare că problema descoperirii altor civilizaţii extraterestre ar fi o problemă doar pentru creştini, nu şi pentru alte religii. De exemplu, în islam, Mahomed a fost doar un profet, mesager a lui Dumnezeu, nu încarnarea lui Dumnezeu, aşa că alţi profeţi ar fi putut fi trimişi în alte colţuri ale Universului pentru a-i salva pe locuitorii planetelor respective. De asemenea, şi hinduismul are mai multe zeităţi, aşa că această religie s-ar putea acomoda cu existenţa mai multor civilizaţii extraterestre.

P.S. Mie mi-atrage atenţia faptul că acest seminar e organizat de DARPA, care este Agenţia americană pentru Proiecte Avansate în Apărare, ce e responsabilă pentru dezvoltarea tehnologiilor înalte. De ce se ocupă o asemenea agenţie de organizarea unor seminarii cu teme filozofice şi religioase e greu să-mi dau seama.

Orgoni Crystal