„Crucea n-a fost un simbol creştin de la bun început, fiind inspirată din vechiul Babilon” – crede un scriitor şi cercetător


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

ATENŢIE! Următorul articol este inspirat din cartea lui Woodrow, Ralph Edward – „Religia tainica a Babilonului” şi nu reprezintă neapărat punctul de vedere al editorului acestui site!

Ralph Edward Woodrow, în cartea sa intitulată „Religia tainică a Babilonului” crede că crucea n-ar fi simbol al creştinismului, fiind introdusă mult mai târziu. Iată câteva fragmente din teoria sa:

* Primii creştini n-au considerat crucea pe care a murit Iisus ca un simbol al virtuţii, ci mai degrabă ca „lemnul blestemat”, un mijloc al morţii şi al „ruşinii” (Evr.12:2). Ei nu s-au încrezut într-o veche cruce tristă. Dimpotrivă, credinţa lor era în ceea ce s-a îndeplinit pe cruce. În acest sens au predicat apostolii despre cruce şi au preamărit-o (l.Cor.l:17,18).

* Apostolii n-au vorbit niciodată despre cruce ca despre o bucată de lemn pe care ar putea-o atârna cineva de un lănţişor în jurul gâtului sau pe care ar purta-o la mână ca protector sau talisman. O astfel de întrebuinţare a crucii a apărut mai târziu.

* Crucea a ajuns să fie considerată ca simbol creştin mai târziu. În anul 431 s-au introdus crucile în biserici şi în încăperi, iar folosirea crucilor pe turle nu a apărut decât prin 586.

* Dar crucea este un simbol mult mai vechi, ea avându-şi originea printre babilonienii din Caldeea antică, ca simbol al zeului Tamuz.

* În Egipt, se folosea simbolul crucii Tau, cu baza orizontală pusă mai jos. În orice carte despre Egipt care arată vechile monumente şi ziduri ale templelor antice, se poate vedea folosirea crucii Tau.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock