Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Marea ocultistă, Madame Blavatsky, crede că preoţii Atlantidei scufundate s-ar afla la originea Bibliei

279

blankMadame Blavatsky (1831-1891), mare ocultistă şi teozofă al secolului al XIX-lea, afirmă următoarele în legătură cu cauzele care au dus la precipitarea dezastrului Atlantidei, continentul care se presupune că ar fi existat în vechime:

„Sub influenţa malefică a demonului lor, Thetevat, populaţia Atlantidei a devenit un popor de magicieni răi. În consecinţă, s-a declarat război (…) povestea mai poate fi găsită în alegoriile deformate cu privire la rasa lui Cain, la giganţi şi la Noe cu familia sa plină de virtuţi. Conflictul a luat sfârşit odată cu scufundarea Atlantidei; acest subiect este imitat în poveştile despre potopurile babilonian şi cel al lui Noe: giganţii şi magicienii şi toată suflarea omenească au murit toţi, cu excepţia lui Xisuthrus şi a lui Noe.

Locuitorii Atlantidei au lăsat ca moştenire nu numai artele şi meşteşugurile, filosofii şi ştiinţe, etică şi religie ci şi ură, certuri şi perversitate. Această populaţie a cauzat primul război, şi se spune că toate războaiele care au urmat au fost purtate cu speranţa deşartă de a-l justifica pe primul şi pentru a îndrepta răul provocat de acesta.

Înainte ca Atlantida să se scufunde, iniţiaţii săi luminaţi din punct de vedere spiritual, care şi-au dat seama că ţinuturile lor erau blestemate, deoarece se îndepărtaseră de la Calea Luminii, s-au retras de pe continentul a cărui soartă era pecetluită. Luând cu ei doctrina lor sacră şi secretă, aceşti preoţi ai Atlantidei s-au stabilit în Egipt, unde au devenu primii săi conducători divini. Aproape toate marile mituri cosmologice care stau la baza diverselor cărţi sacre ale lumii îşi au originea în ritualurile misterelor Atlantidei”.

Ultima propoziţie presupune că Talmudul, Biblia sau Coranul şi-ar avea originea în preoţii vechii Atlantide…

Orgoni Crystal