Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Sunt amuzat de ultima ştire ştiinţifică despre posibilitatea călătoriei în timp. Acum 1 an, aflam că e imposibilă călătoria în timp!

  •  
  •  
  •  
  •  

blankCiteam ieri pe stirileprotv.ro un articol cu titlu pompos: „Fără îndoială, putem călători ăn timp!” Declaraţia surprinzătoare a unui fizician american”:

“Nu este nicio îndoială că putem călători în viitor”, declară Edward Farhi, director al Centrului pentru Fizică Teoretică al Massachusetts Institute of Technology. Problema este însă că, deşi călătoria în viitor este posibilă, din punct de vedere teoretic, întoarcerea în trecut este mult mai dificilă. Ideea călătoriei în timp a apărut odată cu teoria relativităţii a lui Albert Einstein. El a demonstrat că trecerea timpului este relativă şi depinde de viteză de deplasare. Pe msaura ce accelerezi, timpul trece mai încet. Astfel, dacă un om ar putea călători cu o navă spaţială foarte rapidă, ar avea impresia că 20 de ani sunt de fapt 2 săptămâni. Iată de ce pentru a călători în timp este nevoie doar de o rachetă foarte rapidă, explica Farhi. Însă această metodă nu va funcţiona pentru călătoria în trecut. Oricât de repede te-ai deplasa, timpul nu va curge niciodată invers. Teoretic, şi această călătorie în trecut ar fi posibilă, însă ar fi nevoie de o energie echivalentă cu jumătate din masa Universului. În plus, un asemenea „salt” ar da naştere la multe paradoxuri: cel mai cunoscut fiind uciderea propriilor părinţi înainte ca aceştia să te conceapă. “Nu spun că este imposibil, nu avem vreo teorie care să susţină asta. Dar ar apărea paradoxuri şi întregul Univers ar fi distrus”, precizează Farhi.

P.S. Ştiri de genul acesta îmi provoacă amuzament. Şi asta din mai multe motive:

1) Călătoria în viitor e posibilă teoretic, fiind demonstrată de Einstein încă de acum un secol. În articolul acesta (https://www.lovendal.ro/wp52/iata-cum-se-scurge-timpul-pe-o-nava-spatiala-ce-se-apropie-foarte-mult-de-viteza-luminii/) am arătat că, dacă am călători cu o navă extrem de aproape cu viteza luminii, atunci în 46 de ani (de exemplu) – cât ar arăta timpul pe bordul navei, am face o călătorie în viitor de 2,5 milioane de ani (cât ar arăta timpul pe Pământ). Şi asta, pentru simplul motiv că timpul este relativ. Deci, acest articol nu ne spune nimic nou.
2) Călătoria în trecut, într-adevăr, e o adevărată problemă, iar eu cred că acest lucru nu va putea fi realizat vreodată nici măcar teoretic.
3) Oamenii de ştiinţă au păreri total diferite despre această călătorie în timp:
– unii consideră că am putea călători în viitor, dar, dacă ne-am întoarce înapoi, timpul va fi resetat, neputându-ne întoarce niciodată din timpul şi locul în care am plecat (https://www.lovendal.ro/wp52/calatoria-in-timp-e-posibila-dar-un-calator-in-timp-nu-se-va-putea-intoarce-niciodata-in-lumea-si-timpul-din-care-a-plecat/);
– fizicienii din Hong Kong cred că orice călătorie în timp e imposibilă (https://www.lovendal.ro/wp52/fizicienii-din-hong-kong-au-descoperit-ca-orice-calatorie-in-timp-este-imposibila/).

Aşadar, unii spun că e posibil, alţii că e imposibil. Să mai am aşa de mare încredere în fizică? În ştiinţă, în general?


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu