Fizicienii din Hong Kong au descoperit că orice călătorie în timp este imposibilă


Fizicienii din Hong Kong susţin că au demonstrat că fotonul se supune teoriei lui Einstein care spune că nimic nu poate călători mai mult decât viteza luminii, demonstrând astfel că orice călătorie în timp este imposibilă, în afară de literatura SF, anunţă Yahoo News. Echipa de cercetare de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Hong Kong, condusă de Du Shengwang, susţine că a demonstrat că un singur foton, sau unitate de lumină, se supune legii de călătorie în Univers. „Einstein a spus că viteza luminii e legea de călătorie în Univers sau, într-un limbaj simplu, nimic nu poate călători mai repede decât lumina”, apare pe site-ul Universităţii. Tot acolo se mai scrie că „studiul profesorului Du demonstrează că fotonul, mărimea fundamentală a luminii, se supune legii de călătorie a Universului, asemenea undelor electromagnetice clasice.”

Posibilitatea călătoriei în timp a fost ridicată în urmă cu 10 ani, atunci când oamenii de ştiinţă au descoperit propagarea supraluminală (cu viteza mai mare decât cea a luminii) a impulsurilor optice în diferite medii. Mai târziu s-a descoperit că totul n-a fost decât un efect vizual, dar cercetătorii s-au gândit că totuşi e posibil ca fotonul să depăşească viteza luminii. Totuşi, Du i-a dat crezare lui Einstein, şi a pus capăt controversei măsurând viteza finală a fotonului. „Studiul, care a demonstrat că fotonii respectă limita vitezei luminii, confirmă cauzalitatea lui Einstein; astfel, un efect nu poate apărea înaintea cauze sale”, mai spune site-ul universităţii.

Studiul echipei din Hong Kong a fost publicat în prestigioasa revistă americană „Physical Reviews Letters”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock