Iată de ce Steve Jobs, creatorul iPad-ului, nu-şi lăsa copiii să folosească iPad-ul! De ce sunt periculoase noile tehnologii?


copil cu ipadTrăim în epoca tabletelor, iPhone-urilor, iPad-urilor şi smartphone-urilor. Aceste cuvinte, care au pătruns în limba română nu cu mult timp, nici nu existau în urmă cu 15-20 de ani. Evoluţia tehnologică este uluitoare… dar cât de benefică este ea pentru noi, cât şi pentru copiii noştri? Am găsit un articol foarte interesant pe site-ul www.whydontyoutrythis.com, care tratează acest subiect, aşa că încerc să fac o adaptare şi să-l prezint şi aici:

Aţi oferi câte un iPad copiilor voştri? Steve Jobs nu ar fi făcut-o, și asta pentru că avea un motiv foarte bun. Într-un articol publicat odată în „New York Times”, atunci când patronul Apple, Steve Jobs, încă mai trăia, reporterul Nick Bilton îl întreabă pe „magnatul iPad-urilor” următoarele: „Deci, copiii dvs. trebuie să iubească i-Pad-ul?” Jobs a răspuns: „Ei nu l-au folosit. Noi limităm copiilor noştri cât putem de mult această tehnologie care s-o utilizeze la domiciliu.” Hopa! Creatorul iPad-ului le interzicea copiilor săi să nu folosească iPad-ul. Oare de ce?

Mai ales în Silicon Valley, există, de fapt, o tendință a directorilor şi inginerilor de companii high-tech de a limita accesul copiilor lor în a  folosi tehnologia modernă. Ei îşi trimit copiii la școlile „non-tech”, cum ar fi Școala Waldorf din Los Altos, unde computerele nu se găsesc peste tot, totul concentrându-se pe învăţarea manuală.

În revista „Times”, Chris Anderson, şeful companiei de high-tech Robotica 3D și tată a 5 copii, explica de ce persoanele care lucrează în high-tech îşi ţin proprii copii la distanţă de aceste noi tehnologii: „Copiii mei mă acuză pe mine și soția mea că suntem fascişt pentru că nu-i lăsăm să folosească prea mult noua tehnologie, spunându-ne că niciunul dintre prietenii lor nu au aceleași reguli… Asta pentru că am văzut pericolele tehnologiei. Am văzut-o la mine şi nu vreau să se întâmple asta pentru copiii mei.”

Dependenţele copiilor încă de la vârste fragede de iPhone, iPad, smartphone-uri şi alte tehnologii asemănătoare îi face lipsiţi de imaginaţie şi creativitate. Astfel, scade mult inteligenţa copiilor, iar mintea nu se mai dezvoltă în mod sănătos.

Sursa: New York Times


Lasă un comentariu