Cu o nouă navă spaţială, ruşii îndrăznesc să se ducă cu oameni pe Lună abia în 2018… Cică americanii ar fi fost deja acolo în 1969!


Agenţia de ştiri rusă Ria Novosti ne prezintă o ştire tare interesantă (găsesc eu). Citesc din ea:

Corporaţia rusă pentru construcţia de nave spaţiale Energia a terminat proiectarea tehnică a unei noi nave spaţiale cu piloţi umani, ale cărei teste de zbor vor începe în anul 2017, a declarat Vitali Lopota, preşedintele lui Energia. „Am terminat proiectul tehnic, ceea ce înseamnă că avem la dispoziţie o nouă navă spaţială pentru a zbura către Lună şi către alte locuri”, a spus el. Specialiştii de la Energia s-au apucat de proiect în anul 2009, ceea ce înseamnă că au avut la dispoziţie circa 3 ani.

Şeful Agenţiei Spaţiale Ruse Roscosmos, Vladimir Popovkin, a declarat că nava va fi creată până în 2018, pentru a fi capabilă să zboare nu doar până la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), ci şi până la Lună. Pentru aceasta, nava spaţială va suferi câteva modificări, în funcţie de care va fi misiunea zborului, terestră sau lunară.

Prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev, a ordonat guvernului să lucreze la un plan pentru a revitaliza industria aerospaţială rusească, pentru ca Rusia să redevină ceea ce a fost odată, o mare putere spaţială. Dar, pe 7 august 2012, Rusia a avut un nou insucces, prin faptul că racheta rusească Proton a eşuat să pună pe orbită doi sateliţi, ca urmare a unor defecţiuni apărute la motoare.

P.S. Aşa deci…NASA cică a fost pe Lună cu oameni în 1969, iar ruşii îndrăznesc să se ducă cel devreme în 2018! Adică, vreo 50 de ani întârziere. Ca să nu mai vorbesc de faptul că în anii 50-60, ruşii erau primii în domeniul aerospaţial (ei au trimis primul satelit pe orbita Pământului, primul om în spaţiu etc.). Cine dracu îi mai crede pe americani că ar fi fost pe Lună în 1969? Basme de adormit copiii….

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO