Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Ştiţi care va fi soarta Pământului şi a Soarelui peste miliarde de ani?

307

blankV-aţi întrebat vreodată ce se va întâmpla cu Pământul, atunci când Soarele va muri? Deşi acest proces se întâmplă foarte încet, Soarele arde prin combustibilul nuclear care îl alimentează, dând naştere la o incredibilă cantitate de energie.

Ca toate stelele, Soarele arde în mod progresiv, fiind mai fierbinte odată cu trecerea timpului. În urmă cu câteva miliarde de ani, Soarele era 10% din ceea ce este astăzi; în viitor, peste câteva miliarde de ani, Soarele va fi atât de fierbinte, încât oceanele vor fierbe, un lucru asemănător apărând atunci când lava vulcanilor ajunge în oceane.

blank

Desigur, acest lucru nu va distruge Pământul, ci doar cea mai mare parte din formele de viaţă de pe el. În ciuda faptului că oceanele de azi şi pământul vor deveni crăpate şi uscate şi, în mare parte, inospitaliere pentru a mai putea găzdui viaţa, Terra încă va exista.

blank

Iar Soarele, după ce-şi va consuma tot combustibilul (după 5 sau 7 miliarde de ani) va trece printr-un ciclu al morţii. Va deveni un gigant roşu, iar elementele grele ca heliu vor arde în carbon, azot şi oxigen; Soarele se va extinde, inghiţând Mercur şi Venus, dar nu şi Pământul.

blank

Şi, după ce Soarele îşi va consuma şi aceste elemente, tot ce va putea face este să abandoneze limitele sale exterioare într-o nebulă planetară şi apoi să se contracteze într-o pitică albă în centru.

blank

Această nebulă planetară are o viaţă scurtă, de circa 100.000 de ani, dar pitica albă va rămâne o lungă perioadă de timp…şi e vorba de trilioane de ani! Corpurile planetare care vor mai supravieţui (probabil doar Pământul şi Marte) vor orbita acest corp stelar mic, în centrul sistemului nostru solar.

Dar cum va arăta pitica albă? Va avea între 50 şi 70% din masa actuală a Soarelui, dar, ca mărime, va deveni aproximativ la fel de mică ca şi Pământul! Şi, când te gândeşti că acum Soarele e ca un gigant faţă de Pământ! Pitica albă va fi compusă din carbon, azot şi oxigen, cu un mic înveliş de hidrogen/heliu la exterior.

blank

Şi asta va fi soarta Pământului: va fi o planetă uscată, fără viaţă ce va orbita o pitică albă, pentru întreaga perioadă cât va mai exista Universul…

Orgoni Crystal