Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Oamenii de ştiinţă acceptă existenţa unei planete-gigant necunoscute, ce a dispărut după o coliziune cu Neptun! Ar putea fi vorba de celebra planetă Nibiru…

  •  
  •  
  •  
  •  

planeta X 999Hotnews.ro publică pe 16 august 2015 un studiu care vorbeşte din nou despre existenţa unei a cincea planete-gigant în sistemul nostru solar. Citez din articol:

Cei patru giganti gazosi din sistemul nostru solar – Jupiter, Saturn, Uranus si Neptun – ar fi avut o ruda indepatata. Potrivit unui studiu recent, Sistemul Solar a fost candva casa unui al cincilea gigant gazos, care a disparut subit in urma cu circa 4 miliarde de ani, dupa o coliziune cu Neptun, scrie Huffington Post. Dovezi indirecte ale acestei lumi pierdute sunt vazute intr-un roi ciudat de obiecte inghetate – numit „nucleu” – din Centura Kuiper, regiunea vasta de ramasite primordiale care inconjoara Soarele dincolo de orbita lui Neptun.

„Centura Kuiper este un indiciu perfect pentru a intelege modul in care Sistemul Solar a evoluat de la formarea sa”, arata autorul studiului, Dr. David Nesvorny, astronom la Institutul de Cercetare Southwest din Boulder, Colorado, intr-o declaratie pentru New Scientist.

Pentru acest studiu, Nesvorny creat simulari computerizate ale planetei Neptun si ale roiului, asa acum erau cu 4 miliarde ani in urma, in Sistemul Solar timpuriu. Se crede ca la acea vreme, roiul ar fi fost in zona de atractie gravitationala a lui Neptun. Dar apoi, potrivit simularilor, s-a intamplat ceva care a impins roiul, permitandu-i sa scape de atractia gravitationala a lui Neptun – plasand atat roiul cat si planeta Neptun in locurile in care se afla acum. Aici intervine planeta pierduta: simularile sugereaza ca trebuie sa fi existat un alt gigant gazos care ar fi lovit Neptun si ar fi provocat atat deplasarea planetei cat si cea a roiului, in directii distincte.

„Localizarea si amploarea sariturii planetei Neptun obtinuta prin acest model se potriveste destul de bine cu modelul necesar pentru formarea acestui roi ‘nucleu'” a declarat Nesvorny pentru Huffington Post. Potrivit simularilor, aceasta planeta nu poate sa fi fost una dintre lumile aflate in prezent in sistemul Solar. Este posibil ca misterioasa planeta sa fi fost impinsa in afara Sistemului Solar dupa confruntarea cu Neptun.

P.S. Acest studiu a mai fost făcut şi în 2011, dar definitivat în 2015. Despre el, am scris acum 4 ani în acest articol: A existat şi cea de a cincea planetă-gigant din sistemul nostru solar, dar ea a fost expulzată de Jupiter. Singura diferenţă e faptul că acum se consideră că planeta necunoscută a fost îndepărtată după o coliziune cu Neptun, pe când acum 4 ani „vinovatul” era Jupiter. Revin şi acum, ca şi atunci, cu următoarea ipoteză: dacă, din punct de vedere teoretic, s-a acceptat prezenţa unei planete-gigant expulzate din sistemul solar, de ce n-am putea accepta, la fel de bine, prezenţa planetei X, care chiar se roteşte în jurul Soarelui? Sau un alt scenariu: dacă această cea de a 5-a planetă-gigant, expulzată din sistemul nostru solar, a fost captată de o stea pitică brună, aflată în apropierea Soarelui şi care ar constitui companionul astrului nostru? Să fie această planetă necunoscută masivă celebra planetă Nibiru?


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu