Oamenii de ştiinţă din Australia au reuşit trimiterea unor particule înapoi în trecut! Să fie ăsta un prim pas spre călătoria în timp?


calatorie in timp 100Fizicienii de la Universitatea din Queensland (Australia) spun că au realizat călătoria în timp. Echipa de oameni de ştiinţă a creat o buclă teoretică de timp pentru a permite fotonilor să interacționeze cu ei înșiși în trecut. Acest lucru le-a permis cercetătorilor să studieze o măsură a timpului cuantic numită curbă închisă asemănătoare timpului (Closed Timelike Curve – CTC).

Un CTC este un model matematic care prezice toate locațiile viitoare ale unui obiect în timp ce simultan „prezice” toate locațiile din trecut. Curbele închise asemănătoare timpului devin interesante, deoarece evenimentele din trecut şi din prezent să apară simultan.

Anomalii temporale, cum ar fi curbele închise asemănătoare timpului pot avea loc în spații teoretice, unde câmpurile gravitaționale sunt suficient de puternice pentru a deforma spațiul-timp, cum ar fi găurile negre. Atunci când se întâmplă acest lucru, se creează o buclă de timp, care permite obiectelor să se întoarcă la stările anterioare (vedeţi imaginea de mai jos).

viitor prezent

În acest experiment, fotonii au fost transmişi printr-un cristal de bariu-borat într-un circuit de polarizare. La celălalt capăt al circuitului, s-au înregistrat stările și locațiile fotonilor. Apoi, oamenii de știință au schimbat polaritatea circuitului, făcând ca fotonii deja observaţi să-şi schimbe starea. Astfel, schimbarea stărilor fotonilor într-un „trecut” teoretic s-a terminat prin modificarea stărilor lor viitoare.

Datele acestui experiment sunt încă destul de teoretice; în timp ce fotonii din acest experiment şi-au schimbat stările viitoare, ca urmare a modificării circuitului din trecut, acest lucru nu implică în mod necesar faptul că fotonii au călătorit înapoi în timp. Explicația ar putea fi dată de efectele cuantice sau de nişte legi ale fizicii încă necunoscute.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock