Site de secrete, stiinta si metafizica

Sonda spaţială japoneză Hitomi a fost pierdută dintr-o “eroare umană”! Dacă ea a fost distrusă de forţe invizibile care nu doresc ca omenirea să cunoască adevărul despre găurile negre?

3 19

HitomiAgenţia Spaţială Japoneză (JAXA) a trimis anul acesta o sondă spaţială, Hitomi, pentru a studia procesele energetice ale Universului, în special găurile negre. Sonda a fost lansată pe 16 februarie 2016 şi părea să fie unul dintre marile succese ale anului acesta în domeniul astronomic.

Şi totuşi…. ceva ciudat s-a întâmplat, iar în martie 2016 sonda japoneză a fost pierdută definitiv în spaţiul cosmic. Ce s-a întâmplat, de fapt? Prima dată, s-a sugerat că satelitul este posibil să fi intrat în coliziune cu un “gunoi spaţial”, în timp ce tehnicienii au sugerat că unul dintre propulsoarele de la bord s-ar fi defectat.

Noile date publicate de JAXA indică faptul că problema a fost de fapt, cel mai probabil, o eroare umană. O problemă care aparent a rezultat din programarea software-ului sistemului de control al sateliților, lucru care a condus la pierderea controlului satelitului, ceea ce a dus la distrugerea panourilor solare atașate pe ambele părți ale corpului principal al satelitului. Acest lucru a făcut ca Hitomi să-şi piardă sursa de energie primară.

Există însă speculaţii ale conspiraţioniştilor care cred că nava Hitomi a fost distrusă de extratereştri sau de alte forţe necunoscute care nu doresc ca omenirea să cunoască adevărul despre găurile negre sau alte mistere care controlează acest Univers…

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie