Sonda spaţială japoneză Hitomi a fost pierdută dintr-o „eroare umană”! Dacă ea a fost distrusă de forţe invizibile care nu doresc ca omenirea să cunoască adevărul despre găurile negre?


HitomiAgenţia Spaţială Japoneză (JAXA) a trimis anul acesta o sondă spaţială, Hitomi, pentru a studia procesele energetice ale Universului, în special găurile negre. Sonda a fost lansată pe 16 februarie 2016 şi părea să fie unul dintre marile succese ale anului acesta în domeniul astronomic.

Şi totuşi…. ceva ciudat s-a întâmplat, iar în martie 2016 sonda japoneză a fost pierdută definitiv în spaţiul cosmic. Ce s-a întâmplat, de fapt? Prima dată, s-a sugerat că satelitul este posibil să fi intrat în coliziune cu un „gunoi spaţial”, în timp ce tehnicienii au sugerat că unul dintre propulsoarele de la bord s-ar fi defectat.

Noile date publicate de JAXA indică faptul că problema a fost de fapt, cel mai probabil, o eroare umană. O problemă care aparent a rezultat din programarea software-ului sistemului de control al sateliților, lucru care a condus la pierderea controlului satelitului, ceea ce a dus la distrugerea panourilor solare atașate pe ambele părți ale corpului principal al satelitului. Acest lucru a făcut ca Hitomi să-şi piardă sursa de energie primară.

Există însă speculaţii ale conspiraţioniştilor care cred că nava Hitomi a fost distrusă de extratereştri sau de alte forţe necunoscute care nu doresc ca omenirea să cunoască adevărul despre găurile negre sau alte mistere care controlează acest Univers…


Lasă un comentariu