Astronomii au observat o gaură neagră masivă, ce a produs un quasar ce este de 420 de miliarde de ori mai luminos decât Soarele! Acest obiect ceresc sfidează ştiinţa şi nu ar trebui să existe!


gaura neagra quasarLa 12,8 miliarde de ani-lumină depărtare, astronomii au observat un obiect cu o luminozitate aproape imposibilă, cel mai luminos obiect ceresc observat vreodată. El a apărut la doar 900 de milioane de ani după Big Bang, iar vechiul quasar – un obiect strălucitor produs de o gaură neagră masivă – este de 420 de miliarde de ori mai luminos decât Soarele nostru.

Această luminozitate și dimensiunea este surprinzătoare într-o gaură neagră situată atât de aproape de începutul timpului. Într-un nou studiu publicat în revista „Nature”, cercetătorii descriu o lumină cosmică care sfidează regulile. A fost chiar detectabilă cu un telescop relativ mic, deși cercetătorii din China a trebuit să ceară ajutor de la astronomii din Chile și Statele Unite pentru a obține o rezoluție mai mare.

„Cum am putea avea această gaură neagră masivă când Universul era atât de tânăr? Nu avem în prezent o teorie satisfăcătoare care să-l explice”, a declarat cercetătorul principal al studiului, Xue-Bing Wu, de la Institutul Kavli de Astronomie și Astrofizică.

Pentru ca gaura neagră să crească la o asemenea dimensiune uluitoare în mai puțin de un miliard de ani, acesta ar fi trebuit să atragă masa interstelară din împrejurimile sale, la nivelul maxim tot timpul. Chiar și așa, radiația quasarului formată de gaura neagră ar fi început să limiteze această acumulare de masă înainte de a ajunge la o astfel de dimensiune. Aşadar, există enigme cosmice care trebuie să fie încă rezolvate.

Dar, acest quasar extrem de luminos oferă toată luminozitatea necesară pentru a vedea lucrurile situate în Universul extrem de îndepărtat. Oricum, iată încă un mister ce nu a fost încă rezolvat…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock