Misterul de pe planeta pitică Ceres se adânceşte! Pata luminoasă de acum o lună s-a transformat în două lumini ciudate! Ce-ar putea fi? Gheaţă, vulcani sau semnalizatoare extraterestre?


ceres 2 pete luminoaseScriam pe 26 ianuarie 2015 acest articol O navă NASA a fotografiat pe planeta pitică Ceres o pată luminoasă enigmatică! Specialiştii nu ştiu ce reprezintă! Este dovada unei prezenţe extraterestre?în care arătam prezenţa unei pete luminoase bizare pe planeta pitică Ceres (aflată între Marte şi Jupiter), odată ce nava spaţială NASA Dawn se apropie de ea. Nava a fost lansată în anul 2007, iar în 2011 a vizitat asteroidul Vesta. Dawn este programată să ajungă în apropierea lui Ceres pe 6 martie 2015. Atunci mai spuneam că unii oameni de ştiinţă au speculat faptul că pata luminoasă ar putea reprezenta o porţiune de gheaţă pe fundul unui crater, dar nimic nu poate fi sigur până când Dawn nu va ajunge acolo.

Ei bine, am noutăţi despre această poveste. Odată ce nava spaţială Dawn se apropie mai mult de Ceres, imaginile ies mai clare, iar pata luminoasă observată în ianuarie 2015 este formată de fapt din două lumini, aşa cum se poate observa în poza de la începutul articolului, care a fost luată de Dawn pe 16 februarie 2015, atunci când se afla la circa 40.000 de kilometri de planeta Ceres.

„Acest lucru este cu adevărat neașteptat și reprezintă încă un mister pentru noi”, a declarat Andreas Nathues, cercetător la Institutul Max Planck pentru Cercetarea Sistemului Solar din Gottingen, Germania. „Cea mai stralucitoare pată din cele două continuă să fie prea mică pentru a putea fi desluşită de camera noastră, dar, în ciuda dimensiunilor sale, este mai luminoasă decât orice altceva de pe Ceres.”

Dar ce-ar putea fi petele luminoase, în afară de semnalizatoare extraterestre pentru aterizare? Precum spuneam mai sus, oamenii de ştiinţă optează pentru gheaţă, din moment ce ei au detectat vapori de apă pe suprafața planetei pitice, făcând gheața opțiunea cea mai probabilă. O altă posibilitate ar fi aceea ca petele luminoase să fie nişte zone de sare. Pe de altă parte, amplasarea celor două spoturi luminoase, pe fundul unui crater, reprezintă un indiciu că ele au o origine geologică, semnalizând prezenţa unor vulcani de gheață.

Să sperăm că enigma va fi desluşită…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO