Grotele misterioase de la Cornwall, locul unde există o energie necunoscută, iar oamenii experimentează viziuni spectaculoase!


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

În Anglia există multe locuri antice învăluite în mister. Într-un peisaj dezolant (în Cornish), mai există unele grote misterioase. Aceste grote, care apar frecvent în folclorul din regiunea Cornwall-ului, şi-au păstrat secretul lor de peste 3.000 de ani. Cine le-a creat şi în ce scop?

Oamenii care au vizitat grotele spun au asistat la fenomen luminos ciudat. Vizitatorii au auzit, de asemenea, sunete neobișnuite, și au experimentat viziuni extraordinare în interiorul sau în imediata apropiere a acestor grote remarcabile.

Strămoșii noștri au fost constienti de energia Pământului și de puterea pe care o poartă. Prin urmare, ei au construit o serie de monumente sacre pe așanumitele „locuri de putere”. Aceste situri sunt atât de puternice încât pot provoca diferite reacţii fizice. Poate că acest lucru ar putea explica efectul remarcabil pe care grotele îl au asupra vizitatorilor lor

Grotele la care ne referim sunt cunoscute caFougus” (în limbile celtice). În cele mai multe cazuri, aceste grote au un acoperiș boltit, după care se ajunge la o încăpere adiacentă, ce mai este cunoscută şi ca „pasaj înfiorător”. În plus, s-a constatat , în majoritatea cazurilor, pasajul principal este aliniat astronomic.

Deși se crede grotele existente sunt datate în jurul anului 500 î.Hr., încă este neclar în ce scop au fost folosite. Unii sugerează că aceste „Fougus” au servit drept depozite de alimente. Alții cred ele erau adăposturi în cazul iernilor grele. O altă teorie este aceea aceste grote au fost, de fapt, centre religioase, unde aveau loc diverse ritualuri. Faptul majoritatea picturilor rupestre preistorice au fost descoperite în cele mai adânci și mai inaccesibile grote nu este lipsit de importanță. Șamanii au căutat întotdeauna locurile întunecate pentru a-şi efectua magiile sau a-şi experimenta viziunile. E posibil ca o parte din Fogous să fi fost, de asemenea, utilizate de către druizi pentru a invoca puterile lor magice.

Viziuni şi poveşti magice din grota Boleigh Fogou

Multe dintre vechile grote au fost distruse cu mult timp în urmă, dar încă mai există câteva. Una din grote se numeşteBoleigh Fogou”, fiind specială din mai multe motive. Numele de Boleigh” înseamnă „loc de sacrificare”, existând date istorice că mulţi oameni au murit aici. În zona aceasta s-a dat bătălia dintre celții conduși de regele Howell şi saxonii regelui Athelstan. Celţii au fost ucişi cu brutalitate și regele Athelstan a devenit mai târziu primul rege al Angliei.

Grota Boleigh Fogou a fost excavată pentru prima dată în 1957 de către Dr. Ford. Aici, Dr. Ford a descoperit pe partea stângă a intrării ceva ce nu poate fi explicat cu ușurință. El a aranjat ca bolovanulfie fotografiat cu un film în infraroșu, iar fotografia rezultată a arătat un chip de sex masculin, cu păr lung, iar în partea stângă a feței se putea vedea o pată. Brațul drept, ridicat de la cot, avea o suliță; braţul stâng era ținut orizontal, antebrațul era ridicat pe verticală, iar mâna sa ţinea un obiect în formă de romb, poate capul unui șarpe. Desenul este unic în Marea Britanie. Pe mine cel mai mult mă frapează din nou prezenţa simbolismului şarpelui într-un vechi artefact. De ce erau anticii atât de obsedaţi de şarpe?

Oamenii care au vizitat Boleigh Fogou au experimentat viziuni remarcabile. Într-una din vizitele sale la Boleigh, un martor a povestit că a observat ceva asemănător unor mișcări în spirală, cu mai multe spirale rotindu-se. Aceste spirale au explodat brusc în stele, arătând ca nişte „ace de lumină plutitoare”.

O poveste veche spune în Boleigh Fogou se afla un cuib de vrajitoare care au fost observate dansând cu diavolul. O altă legendă spune că dacă stai în interiorul peșterii prea mult timp, acoperișul va cădea și te va zdrobi. Tot aici ar fi reşedinţa unor spirite malefice, paznici de comori.

Care este secretul acestor grote?

Poate că există o forță de energie necunoscută prezentă în interiorul grotelor. Poate că druizii au descoperit secretele unei surse de energie invizibile și au folosit-o în ritualurile lor. Poate că această energie are un efect diferit asupra oamenilor, care rezultă din faptul că unii au experimentat anumite viziuni, în timp ce alții s-au simţit pur și simplu rău, suferind dureri de cap. Eu nu ştiu ce este şi pot doar specula. Ce pot spune cu certitudine este că aceste grote vechi şi-au păstrat secretele lor de peste 3.000 de ani, misterul lor neputând fi desluşit nici în ziua de astăzi.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock