Doi mineri spanioli din insulele Canare au rămas îngroziţi de trei „fiinţe strălucitoare umane” care levitau într-o galerie misterioasă!

  •  
  •  
  •  
  •  

mineri fiinte stralucitoareSituat pe coasta de nord-vest a Africii, se află arhipelagul vulcanic din Insulele Canare. Cea mai mare dintre aceste insule, Tenerife, are cel mai înalt vulcan din Europa și al treilea din lume, Teide. Totodată, această insulă ascunde şi numeroase legende ciudate şi misterioase, una din ele povestind-o aici, în cadrul acestui articol.

Tenerife, la fel ca multe insule de origine vulcanică, are o avere inestimabilă de pietre prețioase și diamante; aici se găsesc faimoasele „diamante Tenerife”, extrem de apreciate datorită culorii lor galben lucioase. De aceea, pe Tenerife au fost construite o mulţime de galerii şi mine pentru căutarea acestor pietre preţioase.

Povestea noastră începe într-o zonă muntoasă a insulei Tenerife, în partea sa de sud-est. Aici se găseşte o rețea complexă de viroage şi albii, ce formează o galerie, care a devenit locul de muncă pentru generații de mineri și familiile lor. În 1912 doi mineri lucrau în galeriile Izana, într-o albie secată a unei viroage. Ei aveau sarcina de a crea o nouă galerie… aceasta fiind munca lor de peste 10 ani. Dar, în ziua respectivă, un eveniment ciudat avea să le schimbe viața pentru totdeauna.

Ei au început să dea cu târnăcoapele, pentru a muta o stâncă. După vreo 10 minute de lovituri puternice, o bucată uriaşă de piatră s-a prăbuşit, având un diametru de circa 3 metri. După ce praful şi molozul s-au ridicat, în faţa lor se dezvăluia o galerie necunoscută, care, evident era opera omului şi nu a naturii. În faţa lor se afla un întuneric negru ca smoala.

Înarmați cu lămpi de petrol, cei doi mineri s-au apropiat cu prudenţă de intrare. Totuşi, ei nu erau îngrijoraţi, căci zidurile galeriei păreau stabile, masive, fără crăpături sau fisuri. Acoperișul și pardoseala galeriei erau acoperite cu un material asemănător betonului: e clar că era vorba de o construcţie umană!

Odată ce au păşit mai adânc în galerie, cei doi au observat că aceasta se curba la stânga, şi deodată, în întunecime, au observat o strălucire blândă, emanată din părțile laterale ale galeriei. După ce au făcut 500 de metri în galerie, minerii au fost martorii unui eveniment imposibil: trei ființe luminoase, aflate la circa o sută de metri depărtare, veneau înspre ei. Păreau a fi umanoizi în aparență, dar totuşi mersul lor nu era destul de „uman”. „Fiinţele” păreau că plutesc deasupra podelei, iar dacă te uitai jos la ele păreau că nici nu aveau picioare! Creaturile levitau la aproximativ 30 de centimetri faţă de sol!

Intraţi în panică și cuprinşi de un sentiment copleșitor de teamă, minerii au aruncat jos tot ce aveau în mână și au fugit înapoi, ieşind din galerie. După ce-au părăsit galeria, minerii nu s-au mai oprit din fugă decât până la cea mai apropiată staţie de poliţie (aflată la 4 km distanţă), unde au povestit totul ofiţerilor de serviciu. Poliţiştii s-au întors cu minerii la galerie, dar n-au găsit nici un semn deființe stralucitoare”.

Oare care este adevărul care stă la baza acestui incident bizar?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu