Imensul quasar plin de apă, descoperit de NASA la marginea Universului, are legătură cu unele versete din Biblie?

  •  
  •  
  •  
  •  

În 2011, o ştire din astronomie făcea înconjurul lumii. Citez ştirea respectivă de pe nasa.gov:

Două echipe de astronomi au descoperit cel mai mare și mai îndepărtat rezervor de apă detectat vreodată în Univers. Apa, echivalentul a 140 de trilioane de ori toată apa din oceanele Terrei, înconjoară un quasar, aflat la mai mult de 12 miliarde de ani-lumină distanță.

„Mediul din jurul acestui quasar este foarte unic prin faptul că produce această cantitate imensă de apă”, a spus Matt Bradford, cercetător la Jet Propulsion Laboratory al NASA din Pasadena, California (SUA). „Este o altă demonstrație că apa este omniprezentă în tot Universul, chiar și în timpurile de la început”. Bradford conduce una dintre echipele care au făcut descoperirea.

Quasarul, denumit APM 08279 + 5255, găzduiește o gaură neagră de 20 de miliarde de ori mai masivă decât Soarele și produce mai multă energie decât o mie de trilioane de sori. Astronomii așteptau ca vaporii de apă să fie prezenți chiar și în Universul timpuriu, îndepărtat, dar nu le-au detectat mai devreme. Există vapori de apă în Calea Lactee, deși cantitatea totală este de 4.000 de ori mai mică decât în ​​quasar, deoarece cea mai mare parte a apei din Calea Lactee este înghețată.

Foarte interesant e că şi Biblia ne vorbeşte despre prezenţa apei în întreg Universul.

* Şi pământul era netocmit şi gol. Întuneric era deasupra adâncului şi Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor. (Geneza 1:2)

* 6. Şi a zis Dumnezeu: „Să fie o tărie prin mijlocul apelor şi să despartă ape de ape!” Şi a fost aşa.
7. A făcut Dumnezeu tăria şi a despărţit Dumnezeu apele cele de sub tărie de apele cele de deasupra tăriei” (Geneza 1:6-7)

Tăria sau Firmamentul este spaţiul. Aşadar, Biblia ne spune că există apă sub Firmament (unde ne aflăm noi), dar şi deasupra Firmamentului (în spaţiul cosmic).

* „Lăudaţi-L pe El cerurile cerurilor şi apa cea mai presus de ceruri” (Psalmi 148:4)

Încă o dată, ni se vorbeşte despre apa din „ceruri”, adică din spaţiul cosmic.

* „Şi înaintea tronului, ca o mare de sticlă, asemenea cu cristalul” (Apocalipsa 4:6)

„Marea de sticlă” poate fi gheaţa pe care oamenii de ştiinţă au observat-o în cele mai îndepărtate colţuri ale Universului. Biblia este o carte religioasă codată şi, dacă am putea-o „traduce” cum trebuie, şi luată literalmente, am putea găsi multe lucruri ştiinţifice acolo…

Foto: NASA/ESA (concept artistic)

  •  
  •  
  •  
  •  
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner