Imensul quasar plin de apă, descoperit de NASA la marginea Universului, are legătură cu unele versete din Biblie?


În 2011, o ştire din astronomie făcea înconjurul lumii. Citez ştirea respectivă de pe nasa.gov:

Două echipe de astronomi au descoperit cel mai mare și mai îndepărtat rezervor de apă detectat vreodată în Univers. Apa, echivalentul a 140 de trilioane de ori toată apa din oceanele Terrei, înconjoară un quasar, aflat la mai mult de 12 miliarde de ani-lumină distanță.

„Mediul din jurul acestui quasar este foarte unic prin faptul că produce această cantitate imensă de apă”, a spus Matt Bradford, cercetător la Jet Propulsion Laboratory al NASA din Pasadena, California (SUA). „Este o altă demonstrație că apa este omniprezentă în tot Universul, chiar și în timpurile de la început”. Bradford conduce una dintre echipele care au făcut descoperirea.

Quasarul, denumit APM 08279 + 5255, găzduiește o gaură neagră de 20 de miliarde de ori mai masivă decât Soarele și produce mai multă energie decât o mie de trilioane de sori. Astronomii așteptau ca vaporii de apă să fie prezenți chiar și în Universul timpuriu, îndepărtat, dar nu le-au detectat mai devreme. Există vapori de apă în Calea Lactee, deși cantitatea totală este de 4.000 de ori mai mică decât în ​​quasar, deoarece cea mai mare parte a apei din Calea Lactee este înghețată.

Foarte interesant e că şi Biblia ne vorbeşte despre prezenţa apei în întreg Universul.

* Şi pământul era netocmit şi gol. Întuneric era deasupra adâncului şi Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor. (Geneza 1:2)

* 6. Şi a zis Dumnezeu: „Să fie o tărie prin mijlocul apelor şi să despartă ape de ape!” Şi a fost aşa.
7. A făcut Dumnezeu tăria şi a despărţit Dumnezeu apele cele de sub tărie de apele cele de deasupra tăriei” (Geneza 1:6-7)

Tăria sau Firmamentul este spaţiul. Aşadar, Biblia ne spune că există apă sub Firmament (unde ne aflăm noi), dar şi deasupra Firmamentului (în spaţiul cosmic).

* „Lăudaţi-L pe El cerurile cerurilor şi apa cea mai presus de ceruri” (Psalmi 148:4)

Încă o dată, ni se vorbeşte despre apa din „ceruri”, adică din spaţiul cosmic.

* „Şi înaintea tronului, ca o mare de sticlă, asemenea cu cristalul” (Apocalipsa 4:6)

„Marea de sticlă” poate fi gheaţa pe care oamenii de ştiinţă au observat-o în cele mai îndepărtate colţuri ale Universului. Biblia este o carte religioasă codată şi, dacă am putea-o „traduce” cum trebuie, şi luată literalmente, am putea găsi multe lucruri ştiinţifice acolo…

Foto: NASA/ESA (concept artistic)
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock