Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cea mai frumoasă imagine ce prezintă jeturi de particule dintr-o gaură neagră masivă

104
blank
Click pe IMAGINE pentru marire

O echipă internaţională, incluzând o echipă de cercetători finanţată de către NASA, folosind o serie de radio-telescoape localizate în Emisfera Sudică, a creat cea mai detaliată imagine de jeturi de particule ce erup dintr-o supermasivă gaură neagră, dintr-o galaxie destul de apropiată. Noua imagine arată o regiune mai mică de 4,2 ani-lumină de-a curmezişul, mai puţin decât distanţa de la Soare până la cea mai apropiată stea.

Cornelia Mueller, şefa echipei de cercetători, s-a focalizat pe Cen A (Centaurus A), o galaxie situată la 12 milioane ani-lumină în constelaţia Centaurul şi care conţine o gaură neagră super-masivă ce este de 55 de milioane de ori mai grea decât masa Soarelui.Văzută în unde radio, Cen A este unul dintre cele mai mari şi mai strălucitoare obiecte cereşti din Univers, având o mărime aparentă de 20 de ori mai mare decât cea a Lunii pline.

Sursa: Science Daily

P.S. E greu să-ţi imaginezi că ar putea exista o imagine mai frumoasă ce poate exista într-un Univers atât de măreţ. Şi mai sunt unii oameni care cred că toate acestea au apărut întâmplător…

Orgoni Crystal