Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Moartea este doar o iluzie – conform noii teorii științifice. Energia umană ar putea transcende în universuri paralele prezise de fizica cuantică


Imagine generata de Microsoft AI

Ceea ce se întâmplă după moarte – viața după moarte – este una dintre marile enigme ale lumii. Filozofii, oamenii religioși și oamenii de știință au postulat ipoteze despre aceasta. O nouă teorie a lui Robert Lanza, doctor și om de știință, propune că moartea nu ar exista pentru că energia umană nu este distrusă, nici conștiința; ea ar transcende universurilor paralele.

Robert Lanza este un medic, om de știință și filozof, care a lucrat în medicina regenerativă, cercetarea celulelor stem și și-a dezvoltat, de asemenea, teoria biocentrismului, care propune că viața și conștiința influențează configurația fizică a Universului. Lanza este autorul cărții „Biocentrism: How Life and Consciousness Are the Keys to Understanding True Nature of the Universe”. Cartea spune că nu murim cu adevărat… Ceea ce se întâmplă este o transformare și conștiința este eliberată din corp și creier sub formă de energie.

De când fizica cuantică a început să se dezvolte, fizicienii au postulat existența unui multivers, un set de universuri paralele care s-ar forma continuu și infinit. Diverși oameni de știință prezintă informații și dovezi despre universuri paralele, cum ar fi Ranga-Ram Chary (cercetător la Centrul de Date Planck din SUA de la Universitatea CalTech), care a detectat o porțiune anormală într-o imagine ce identifică radiația de fundal. Ranga-Ram Chary a concluzionat că acea parte era o rămășiță a unui univers paralel.

Ideea principală este că universurile multiple ar fi fost create datorită probabilităților pe care particulele le prezintă în lumea cuantică. Particulele sunt guvernate de principiul incertitudinii a lui Heisenberg, care spune că este imposibil să se determine poziția, viteza și traiectoria electronului. Se crede că un sistem cuantic există simultan în infinit de configurații posibile până când un observator îl forțează într-o anumită stare. Dacă lumea macroscopică – Universul mare – se comportă la fel ca lumea cuantică, atunci ar putea exista diferite universuri paralele în același timp. Acest lucru ar crea un multivers.

Robert Lanza, urmând acest concept, consideră că moartea nu există și că toate universurile alternative posibile permit continuarea vieții în oricare sau în toate, indiferent de ceea ce s-a întâmplat într-unul dintre ele. Corpul poate muri, dar în realitate nu face decât să se transforme. Conștiința continuă să trăiască într-un mod integrat după părăsirea corpului. Conștiința ar fi energie, deoarece gândul este cel care spune „sunt în viață” sau „cine sunt eu?” Există o sursă de energie de 20 de wați activată în creier. Potrivit lui Robert Lanza, „această energie nu dispare în momentul morții. Una dintre cele mai sigure axiome ale științei este că energia nu moare niciodată; ea nu poate fi nici creată, nici distrusă”.

Din această cauză, energia conștiinței ar putea transcende către universuri paralele. În plus, în biocentrismul lui Lanza, conștiința este capabilă să afecteze lumea fizică, iar acest lucru este stipulat în „efectul de observator” al fizicii cuantice, pentru că un observator este capabil să schimbe o stare cuantică. Acest lucru a fost demonstrat de experimentul dublei fante: când observatorul urmărește particulele care trec prin fante, ele se comportă ca niște particule, dar dacă omul de știință nu le observă, ele se comportă ca niște unde (și trec prin ambele fante în același timp).

Observația schimbă tot ceea ce se întâmplă în lume și Robert Lanza explică că acest lucru se datorează faptului că „realitatea este un proces care necesită conștiința noastră” – conform biocentrismului. Tot ceea ce privim în spațiul-timpul nostru este un set de informații pe care conștiința le combină și le armonizează. Deci, este posibil ca noi să trecem la alte dimensiuni după ce corpul moare? Poate conștiința noastră să călătorească? Ipoteza lui Robert Lanza nu este nerezonabilă. După cum am văzut mai sus, ea include câteva concepte pe care fizicienii teoreticieni le consideră posibile și logice.