Engels, noul motor de căutare pentru comunişti

112

engelsSă îţi creezi propriul motor de căutare poate părea un proiect ciudat pentru o organizaţie politică, dar pentru comuniştii din Sankt Petersburg este o nouă cale de promovare a idealurilor roşii şi a luptei împotriva capitalismului.
Primul motor de căutare pe care au de gând să îl înfiinţeze aceştia va fi numit după comunistul german Friedrich Engels, anunţă Russia Today. Astfel că Engels va deveni o alternativă la Google, Yahoo şi Yandex, cel mai popular motor de căutare din Rusia, care este invadat de “consumerism, sex şi cultura de masă”.

“Motorul de căutare Engles va bana pornografia, site-urile de întâlnire şi obscenităţile. Engels va fi un site pentru muncitori, fermieri şi intelectuali”, a declarat unul dintre iniţiatorii proiectului. Sigla Engles va fi secera şi ciocanul, care a fost transformat şi în logo. Tot pe acest motor de căutare vor fi interzise pozele şi informaţiile cu şi despre George W.Bush, despre liderul grupării anti-bolşevice din timpului războiului civil rus, Aleksandr Kolchak, şi Boris Yelţin.

În schimb, vor fi suficiente informaţii despre Lenin sau Hugo Chavez. În ciuda acestor restricţii ciudate de căutare, susţinătorii proiectului Engels spera să depăşească traficul motorului de căutare Yandex. Momentan creatorii proiectului se străduiesc să strângă fonduri pentru a finanţa dezvoltarea motorului de căutare Engels.