„Steaua lui Matusalem” ar putea fi mai bătrână decât întreg Universul! Cum e posibil acest lucru?


Poreclită „Steaua lui Matusalem”, steaua HD 140283 este situată la numai 190 de ani-lumină distanţă de Pământ. Există numeroase motive pentru care Steaua lui Matusalem este foarte interesantă, dar cea mai mare problemă a tuturor este că astrul ceresc le pune oamenilor de știință o problemă serioasă care nu poate fi rezolvată cu ușurință.

Oamenii de știință cunosc Steaua lui Matusalem de mai bine de 100 de ani. Steaua se mişcă cu viteza de aproximativ 800.000 km/h, însă studiile anterioare au arătat că acest astru are o vechime de circa 16 miliarde de ani… acest lucru este paradoxal deoarece, potrivit astronomilor și a altor oameni de știință, Big Bang-ul, care a creat Universul, a avut loc acum aproximativ 13,8 miliarde de ani! Aşadar, acest lucru ar fi imposibil. Stele mai vechi decât Universul nu pot exista în Universul nostru. Deci, fie ceva este în neregulă cu estimarea vârstei acestor stele, sau e ceva în neregulă cu vârsta estimată a Universului. O altă opțiune este aceea că oamenii de știință au dat de „ceva” pe care pur și simplu nu-l înțeleg destul de bine.

 

Astăzi, astronomii cred că acest astru s-a născut într-o galaxie pitică, pe care Calea Lactee a „înghiţit-o” cu mai bine de 12 miliarde de ani în urmă, spun cercetătorii.

Însă, un studiu mai recent privind Steaua lui Matusalem arată că acest corp ceresc s-ar putea să nu fie atât de bătrân pe cât s-a crezut iniţial. Astfel, conform cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Pennsylvania şi de la Institutul de Științe Spațiale din Baltimore, steaua ar putea avea 14,5 miliarde de ani vechime (plus sau minus 0,8 miliarde de ani), ceea ce înseamnă că, ea ar putea să fie de doar 13,7 miliarde de ani, făcând-o astfel cu 100 de milioane de ani mai tânără decât Universul.

Însă, trebuie să înţelegeţi că şi acest studiu este doar o estimare aşa că astronomii nu pot şti cu siguranţă misterul acestei stele atât de bătrâne…

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO