Ce se ascunde în spatele lansării de succes a automobilului electric Tesla Model 3? Oculta Mondială a dat drumul la tehnologia maşinii electrice! De asta preţul petrolului va tot scade de-acum înainte…


Tesla model 3Ceva spectaculos s-a întâmplat anul acesta (2016) în industria automobilului. Compania americană Tesla Motors a scos pe piaţă un model de automobil electric (Model 3) care nu foloseşte benzină / motorină, are un demaraj extraordinar, o autonomie a bateriei impresionantă, iar preţul său nu e foarte mare.

Până în prezent, mai mulţi producători auto au încercat diverse versiuni de maşini hibride, dar ele niciodată nu au avut succes la public şi nu au fost căutate, din cauza limitărilor impuse. Dar, de data aceasta, compania auto Tesla se pare că a dat lovitura, căci, la ora când scriu acest articol numai puţin de 134.000 de americani au depus avansul de 1.000 de dolari pentru a-şi achiziţiona Tesla Model 3.

De ce este Tesla Model 3 o maşină extraordinară? Din mai multe motive:

* În primul rând, trece peste prima barieră a automobilelor electrice, aceea că ele ar fi modele lente. Tesla Model 3 poate atinge viteza de 100 kmh, pornind de la 0, în doar… 6 secunde! O adevărată performanţă, cu care puţine maşini cu motor cu benzină / motorină se pot lăuda la ora actuală.

* În al doilea rând, automobilul poate oferi o autonomie a bateriei de 350 km, până la următoarea reîncărcare, ceea ce e destul de impresionant. Totuşi, această autonomie e oferită de bateria de bază; pentru o sumă suplimentară de bani, se poate achiziona o baterie cu o autonomie mult mai mare.

* În al treilea rând, preţul maşinii e destul de acceptabil: 35.000 de dolari. E adevărat că e mai scumpă decât un model asemănător pe benzină/motorină (25.000-30.000 de dolari), dar, ţinând cont de faptul că pe piaţă sunt foarte puţine modele asemănătoare, mult mai scumpe, preţul nu e mare. În plus, odată cu vânzarea din ce mai mult a automobilelor electrice, preţul acestora va începe să scadă substanţial în anii următori.

Întrebarea care se pune e următoarea: cum de-abia în anul 2016, automobilele electrice încep să prindă aripi? Răspunsul e simplu, şi despre el am vorbit de mai multe ori pe acest site: Oculta Mondială s-a împotrivit din răsputeri, încă de acum 100 de ani, apariţiei automobilului electric, pentru că avea tot interesul să-şi promoveze afacerile din industria petrolului. Vă invit doar să recitiţi acest articol din 2013: Cum francmasonica familie Rockefeller a blocat la începutul secolului XX un automobil electric de succes.

Dar, ce se întâmplă acum? De ce îi este permis automobilului electric să se dezvolte cu succes? Pentru că Oculta Mondială şi-a luat mâinile de pe industria petrolului şi n-o mai interesează acest domeniu. Astfel se explică scăderea preţului petrolului în lume, proces care se va accentua pe termen mediu şi lung. Ultima scădere importantă a fost relatată de site-ul economica.net, care, pe 30 martie 2016, citeşte o analiză a lui Saxo Bank: „Observăm o nouă scădere ce loveşte pieţele de petrol şi acest lucru chiar ridică problema: am ajuns aici prea repede şi prea curând? Se poate argumenta că elementele de bază, în această etapă, nu sunt încă prezente pentru a susţine o mobilizare în pieţele petrolului. În mod evident, noi ne-am mobilizat în urma veştilor despre îngheţarea producţiei, ştim că va fi o întâlnire la sfârşitul lui aprilie unde membrii OPEC şi non-OPEC vor fi nevoiţi să ia o decizie. Dacă nu reuşesc acest lucru, aceasta va avea un impact semnificativ asupra preţului. În SUA, în acelaşi timp, vom continua să observăm creşterea stocurilor în următoarele săptămâni”, menţionează Ole Hansen, Head of Commodity Strategy Saxo Bank. În acelaşi timp, poate veţi vedea cu alţi ochi scandalul de anul trecut (2015) al companiei Volkswagen, cu testele de poluare ale motoarelor Diesel ale automobilelor.

Cât despre automobilele electrice, o să vedeţi că acestea vor lua avânt într-un ritm impresionant în anii următori. Şi asta pentru că Oculta Mondială a dat drumul la tehnologie…


Lasă un comentariu