Agenţi secreţi pe Jupiter: de ce CIA a angajat un parapsiholog celebru pentru a „vedea la distanţă” pe planeta gigantică?


Arhivele desecretizate recent de către CIA, care conțin aproximativ 13 milioane de pagini de documente declasificate, arată că la începutul anilor ’70, agenția americană de informaţii, prin intermediul legendarului parapsiholog Ingo Swann, a încercat să afle ce se întâmplă pe planeta Jupiter.

„Proiectul Stargate” a fost numele de cod pentru o unitate secretă a Armatei Americane, înființată în 1978 la Fort Meade, Maryland (SUA), de către Serviciile Secrete ale Armatei Americane și SRI International (un antreprenor din California) pentru a investiga posibilitatea folosirii fenomenelor psihice în domeniul militar şi al serviciilor secrete.

Ingo Douglas Swann a fost omul din spatele proiectului Stargate. El a fost un parapsiholog care pretindea că deţine calitatea „vizionării la distanţă” a diferite locuri.

Cu 5 ani mai devreme, pe 27 aprilie 1973, Swann a făcut o sesiune de „vedere la distanţă” cu specialiştii CIA, transferându-şi conştiinţa pe planeta Jupiter, pentru a vedea ce se găseşte pe acest gigantic corp ceresc. Interesant e faptul că în acelaşi an (1973), mai precis în decembrie 1973, sonda spaţială Pioneer 10 a fost prima sondă spaţială umană care a trecut în apropiere de Jupiter. Probabil că CIA dorea să se convingă dacă Swann chiar are această calitate paranormală – vederea la distanţă.

Swann s-a folosit de puterea gândului pentru a vizita planeta îndepărtată, aflată la milioane de km depărtare. În acest experiment, Swann a „văzut” inelele din jurul lui Jupiter, dar, ele nu erau la fel de vizibile ca și cele ale lui Saturn. Mai târziu, în 1979, sonda spațială Voyager a confirmat existența sistemului inelar al lui Jupiter.

Swann, ca şi alt parapsiholog care coopera cu CIA, Harold Puthoff, făceau parte din secta „Biserica Scientologică”. Unii experți consideră însă că acțiunile lui Puthoff și Swann făceau parte din așa-numita „Operațiune Alba ca Zăpada” a Bisericii Scientologice, care intenționa să introducă 5.000 de membri în diverse agenții guvernamentale, inclusiv în rândurile Armatei SUA.


Lasă un comentariu