Oamenii au fost creaţi din sângele unui zeu – spune o legendă aztecă. E vorba de inginerie genetică?


Într-o carte despre azteci, din 1558, ni se povesteşte cum a fost creat omul pe Pământ. Legenda ne spune, de fapt, o tehnică de inginerie genetică avansată. Astfel, conform legendei aztece, zeii s-au adunat şi s-au întrebat: „De îndată ce zeii s-au adunat, au spus: Cine va locui pe Pământ? Cerul a fost deja dat în stăpânire şi pământul a fost dat în stăpânire; Dar cine, o zei, cine va locui pe Pământ?”

Lui Quetzalcoatl, zeul înţelepciunii şi al ştiinţei, i-a venit o idee. A plecat spre Mictlan, Tărâmul Morţilor, şi i-a înştiinţat pe cei doi zei care îl guvernau: „Am venit după oasele preţioase pe care le ţineţi aici.” Quetzalcoatl a adunat oasele preţioase; oasele bărbatului au fost puse laolaltă de o parte, iar oasele femeii au fost puse laolaltă de cealaltă parte.

Quetzalcoatl a dus apoi oasele uscate până la Tamoanchan, „Locul originii noastre” sau „Locul de unde ne tragem”. Acolo a dăruit oasele zeiţei Cihuacoatl („Femeia şarpe”), zeiţa vrăjilor. Ea a măcinat oasele şi le-a pus într-un tub subţire de pământ. Quetzalcoatl şi-a sacrificat bărbăţia peste ele. Sub privirile celorlalţi zei, ea a amestecat oasele măcinate cu sângele zeului; din amestecul asemănător lutului a fost creat Macehuales. Omenirea a fost creată! Din sângele unui zeu…


Lasă un comentariu